0

Urăsc şcoala dar iubesc educaţia

Toate problemele din aceasta societate sunt din cauza sistemului educational depravat care il programeaza pe om sa fie lacom, materialist, ignorant si competitiv cu cei din jurul lui.

Sistemul educational ne ajuta sa ne dezvoltam doar inteligenta mentala-rationala – emisfera cerebrala stanga-gandirea logica, analitica, liniara-secventiala, care vede lucrurile separeate-in parti, gandire bazata pe cele 5 simtur-lumea fizicai-Obiectiva (calcule ,figuri, fapte, numere ) Iar inteligenta emotionala-emisfera cerebrala dreapta bazata pe inuitie, creativitate, arta,imaginatie,empatie-sentimente,unita­te-imaginea de ansamblu-context, subconstient, spiritualitate, este data la o parte, suprimata.

Datorita lipsei de timp pentru introspectie — adica momente in care sa fim singuri cu gandurile, emotiile si senzatiile noastre nu facem decat sa ne izloam de emisfera dreapta responsabila cu intuitia, spiritualitatea — ceea ce numim al saselea simt.

Inteligenta mentala trebuie sa fie condusa de cea emotionala, ci nu invers. “Heart over mind”( Inima peste minte ). In spiritualitatea autentica initiatul trebuie sa-si “coboare” mintea in inima. De aici si expresia: “Urmeaza-ti Inima”.

Cele doua emisfere cerebrale trebuie sa functioneze ca un cuplu, in armonie. Emisfera stanga a creierului este asociata cu principiul masculin-simbol soare ( ratiunea, gandirea logica, materialism-fizicul ), iar cea dreapta cu cel feminin-simbol luna ( inuitia, compasiunea, afectivitatea, spitiualitatea ) Acum putem observa de ce societatea noastra este de tip patriarhal. ( suprimarea principiului feminin )

Societatea matriarhala nu inseama opusul societatii patriarhale, ci echilibrul dintre principiul masculin si cel feminin .În societăţile matriarhale, chiar şi religia era o experienţă vie, în care întâlnirea cu Divinul nu era legată de un sistem de dogme şi credinţe, ci constituia o experienţă personală. . În religiile societăţilor patriarhale, Divinul este perceput ca fiind îndepărtat şi astfel aproape de neatins de către fiinţa umană: Divinul nu este văzut ca aflându-se în interiorul conştiinţei individuale şi,din acest motiv, ia naştere dorinţa de a umple această prăpastie adâncă dintre om şi Divin cu credinţe, ritualuri şi intermediari (sacerdoţi) care joacă rolul unei punţi între pământ şi cer.

Suprimand femininului din orice societate si silind oamenii sa gandeasca strict cu emisfera stanga a creierului, umanitatea si-a piersut abilitatea naturala de a percepe energia pamanteasca, cosmica si personala.

Nu este vorba despre barbat sau femeie, ci despre cele doua forte primordiale masculin si feminin, forta activa si cea pasiva. Nici una nu e mai buna decat alta, nu pot exista una fara alta. Fiecare barbat are aspecte feminine si fiecare femeie are aspecte masculine.

Gandirea holistica, cu ambele emisfere cerebrale, echilibrul ( unirea ) dintre ratiune si intuitie / masculin si feminin, fizic si spiritual semnifica realizarea Sinelui / Unirea cu Dumnezeu.

In concluzie, omul fara inteligenta emotionala, este ca un robot. Spun acest lucru, deoarece la scoala invatam doar sa scriem, sa citim si sa memoram, exact de ce este capabil si un robot sa faca. La scoala nu invatam sa fim afectuosi, iubitori cu semenii nostrii si cu tot ceea ce ne inconjoara, ci chiar contrariul.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.