Eu unul consider ca esti mai elegant cu papionul decat cu cravata. Sau poate ma insel eu. Oricum papionul este purtat mai mult de tineret si cravata de cei mai in varsta. Sau poate ma insel iar, nu ?:)).
Aceste accesorii vestimare au devenit un trend in ultimii ani. Desi cu ani buni in urma era purta mai mult de catre barbati, in zilele de azi si femeile il poarta. Devenind un accesoriu potrivit pentru un look feminin, vintage si sexy.
Multe dintre papioane pentru femei le poti asorta foarte usor cu o camasa alba, pantaloni din stofa (tot negri sau alte culori depinzand si de culoarea acestuia) si pantofiori oxford.
Intodeauna papionul la femei aduce un aer serios, dar mai si completeaza tinutele office abordate de acestea. In alte cazuri el este un accesoriu cat mai sexy (vezi iepurasii playboy).
Daca esti un tanar extravagant si vrei sa faci senzatie cu papionul tau iti recomand pe cele de la Zuhair Murad.
Se spune ca istoria acestui “fluture negru” se leaga de mercenarii croati care au luptat in razboaiele prusace din secolul al- XVII-lea. Ei purtau bucati de panza la gat pentru a strange gulerul camasilor. Impresionatii de aceasta “moda”, francezii au preluat-o si au pastrat-o cu o eleganta nealterata pana in zilele de azi.
Istoria a pastrat amintirea lui Beau Brummel, un celebru galant de la jumatatea secolului al XIX-lea, care a petrecut multe ore in fata oglinzii pentru a inventa un nod perfect al papionului, in felul in care imaginea sa să fie pe masura celebritatii.
Honore de Balzac a scris un Tratat de viaţă eleganta in care explica cum ar trebui innodata cravata, vorbind defapt despre nodul folosit la legarea papionului.
Papioanele au ajuns pana si in circuri unde dimensiunile lor au crescut destul de mult pentru a asigura un amuzament cat mai mare, acestea fiind purtate de catre clovni.
In limba italiana, papionul mai este numit si cravattino, farfalla, farfallino sau papillon.
Papioanele au ajuns si în tinuta femeilor, mai ales a celor care se ocupau de afaceri. Prin anii 1980, femeile de succes, care activau in domeniul bancilor, juridic si in lumea corporatiilor, au adoptat o tinută conservatoare, precum cea a barbatilor.
Un editorialist de la publicatia „Globe and Mail” din Toronto, observa ca unele pareri ale oamenilor fata de “fluturasul negru” sunt împarţite.
Cei „de stanga” consideră papionul un simbol al unui politician conservator.
Cu timpul, papionul a ajums sa fie folosit precum logo de diverse marci cunoscute, precum firma Chevrolet care a fost prima ce a utilizat papionul intr-o campanie publicitara cu gandul de a sporii vanzarile, in anul 1914.
Chevrolet a fost urmata de alte mari firme, cum ar fi Pringless si Budweiser. Logo-ul Pringles, era un desen stilizat, cunoscut sub numele „Julius Pringles”, cu mustata si papion.
El a mai fost cunoscut si in lumea filmului. Cred ca cel mai bun exemplu este Charlie Chaplin care il purta mereu si in serialul britanic „Doctor Who”, unde personajul principal poarta papion sustinand de multe ori ca acesta este un accesoriu „cool”.
Tu porti papion ?