0

Un aparat de fotografiat profesional

Cand pronuntam cuvantul fotograf, ne ducem instant cu gandul la fotografii de calitate, fotografii care reliefeaza diverse peisaje, personaje sau chiar obiecte. Un fotograf profesionist se evidentiaza prin abilitatile sale, prin profesionalism si nu in ultimul rand, prin echipamentul profesional pe care il poseda.

In momentul de fata, multi dintre cei care poseda un aparat de fotografiat profesional se considera fotografi cu experienta, fotografi care pot participa la evenimente sau care pot furniza servicii de fotografiere la cele mai inalte standarde. Toata aceasta mentalitate nu este decat o greseala masiva, multi dintre cei care doresc sa apeleze la acest tip de servicii cazand practic in aceasta capcana. Un fotograf profesionist trebuie sa beneficieze de cursuri in domeniu, trebuie sa dispuna de abilitati practice foarte bune dar si de un aparat de fotografiat profesional pentru a oferii clientilor sai o calitate ridicata a imaginilor.

In materie de echipamente profesionale pe care un fotograf le poate folosi, optiunile sunt cat se poate de diversificate si, in general, nu exista o regula anume in alegerea aparatului perfect. In cele mai multe cazuri, un isi alege echipamentul in functie de specificatiile tehice ale aparatului, in functie de necesitatile sale practice dar si de modul de adaptare al aparatului la cerintele sale.

In decursul ultimilor ani, trendul producatorilor a fost unul cat se poate de cert: realizarea unor aparate cat mai compacte, cat mai performante si o dinamizare cat mai mare a modelelor, astfel ca si din punct de vedere financiar, producatorii au fost nevoiti sa ofere preturi cat mai avantajoase. Conform statisticilor oferite de catre specialisti, plaja de produse specifice fotografiilor de inalta calitate a devenit una foarte variata, producatori precum Nikon, Canon, Olympus sau Sony oferind cateva aparate de fotografiat profesionale cu specificatii incredibile.

Produsul de top al ultimului an a fost Nikon D4, specialistii declarandu-l a fi cel mai bun aparat de fotografiat profesional din ultimii ani. Nikon D4 pare a fi si alegerea fotografilor romani, indiferent ca acestia sunt fotografi de nunta, sau fotografi de evenimente, calitatea acestui aparat oferindu-le un numar ridicat de facilitati demne de profesionalism.

La capitolul performanta, Nikon D4 se evidentiaza prin prezenta unui senzor full-frame CMOS de 16.2MP dar si prin adaugarea unui nou procesor de imagine, EXPEDD3 fiind un exemplu concret de performanta si rapiditate. De asemenea, cei de la Nikon au reusit sa implementeze o viteza de declansare ridicata, de 11fps, precum si doua nivele de filmare, unul in format Full HD cu pana la 30fps, precum si unul in format HD cu 60fps. Aceste aspecte dar si alte amanunte esentiale de care un fotograf profesionist cu siguranta tine cont, l-au propulsat pe Nikon D4 ca fiind cel mai reusit aparat de fotografiat profesional al anului 2012.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.