2

Cine ne reprezinta la Eurovision?

Cine ne reprezinta la Eurovision 2013? Cezar Ouatu. Cine este el?

A debutat la la varsta de 19 ani, la Biserica Catolica din Ploiesti.

Acolo unde l-am invitat prima data pe tata (regretatul flautist Florian Ouatu, de la Filarmonica din Ploiesti – n.red.). I-am spus ca va canta o mare soprana si trebuie sa o ascultam. Am cantat o arie baroca. In timpul recitalului, lumea se uita catre altar, nu vedea cine canta, deoarece eu eram la balcon. La final, cand m-a vazut, tata a ramas blocat. Dar m-a incurajat sa merg pe acest drum. Ambii parinti m-au incurajat foarte mult. Chiar daca am cantat, de-a lungul anilor, in foarte multe teatre din Europa, pentru mine acea experienta ramane un punct de referinta in viata mea. Declara el pentru Ziarul Prahova.

Cezar a absolvit Liceul de Arta “Carmen Sylva” din Ploiesti, apoi Conservatorul “Giuseppe Verdi” din Milano, sectia Canto. A debutat ca interpret profesionist pe scena Teatrului “La Fenice” din Venetia, a cantat pe cele mai importante scene din lume si a obtinut numeroase distinctii la concursuri de canto.

El a fost sustinut in finala Eurovision Romania de catre Andrea Bocelli.

Ce interpreti il inspira? Asculta de la Bobby McFerrin, marele vocalist, recunoscut pentru piesa „Don’t Worry Be Happy“, la Luther Vandross, un mare cantaret de R&B, Mariah Carey, Florin Salam, Liviu Guta, pentru ca au niste calitati vocale extraordinare.

“Daca stilul place sau nu, nu este vina lor. Atata timp cat noi îi ascultam, ei canta, cand noi nu-i mai ascultam, ei nu mai canta, ecuatia e foarte simpla. Pe playlistul meu e multa muzica jazz, R&B, Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, ma inspir din muzica americana”.

 


Consideri ca merita sa castige?

MucRoz

2 Comments

  1. Nu mă așteptam să câștige, chiar deloc și nici nu pot zice ca imi place piesa de nu mai pot. Dar uite, prefer melodia lui decat a Luminitei de exemplu si chiar decat a celor de la Electric Fence (pe care eu nu am inteles-o, în plus aceste melodii cu influente din folclor nu-mi mai plac, simt ca nu mai prind, ca a trecut vremea lor).

    Mie mi-a placut si melodia Elenei Carstea (fie ea cum o fi ca om, pare enervanta, stiu…), are o voce extraordinar de buna si melodia a fost nemaipomenita. De versuri nu mai zic…

    Bafta Cezar, asta e! Poate va fi bine, s-au mai vazut cazuri 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.