0

Povestea unor eroi din viata reala

Un curajos pompier prins direct intr-un dezastru desprins parca din filme.

Taifunul Ketsana a lovit Filipine in 2009, provocand pagube de un miliard de dolari si ucigand 700 de oameni. Cand Muelmar Magallanes si-a dat seama ca raul isi revarsa malurile, a inceput sa isi evacueze familia. Si-a legat o franghie in jurul taliei si a unei surori, a coborat pe strada inundata, si salavat-o ducand-o la un loc  mai inalt, apoi s-a intors pentru urmatorul.

Cu toate acestea, desi aflat in siguranta, tanarul de 18 ani s-a intors pentru parintii sai. Apoi si-a dat seama, hei, vecinii au nevoie si ei de ajutor. El i-a ridicat si i-a salvat unul cate unul. In curand, el a ajuta personal peste 30 de persoane in siguranta.

Apoi a vazut o femeie si copilul ei in varsta de sase luni care incearca sa pluteasca pe o cutie din Styrofoam. El a ajuns la ei in timp ce pluta lor rapida s-a intrat, iar el i-a remorcat in siguranta. In acest moment era absolut epuizat. Asa ca a dat drumul, s-a abatut in curent si a murit.

Un conductor de tren a salvat un oras intreg.

In 1907, la minele de cupru Pilares din afara Nacozari, Mexic. Pentru a intra in adancime in aceste mine, oamenii au avut nevoie de o multime de forte explozive, iar acest lucru a fost sub forma de dinamita si pulbere de sablare, care a fost livrata cu trenul. Pe data de 7 noiembrie un astfel de tren isi croia drum spre mine la timp , singura problema fiind ca acoperisul a luat focul cumva.

Trenul ar fi trebuit probabil sa aiba unele masuri pentru a preveni acest lucru si, cu siguranta, ar fi trebuit sa aiba unele mijloace pentru a stinge incendii odata ce au inceput, dar inginerul in aceasta zi a avut doar o singura instructiune pentru echipaj: „Sariti si salvati-va viata !“ Toata lumea a ascultat, cu exceptia franei, el si-a dat seama ca lasarea trenului sa mearga mai departe intr-un centru de populatie si sa explodeze nu era solutia ideala pentru aceasta problema.

El a deschis clapeta de acceleratie pentru ca locomotiva sa se miste cat mai repede si sa ajunga cat mai departe. Cand focul a intetit, trenul inca nu ajunsese in pustie, iar distrugerea ulterioara a unor baraci a ucis vreo duzina de lucratori. Desi explozia, care era suficient de mare pentru a spulbera fiecare fereastra din oras, era destul de departe asa ca a salvat sute de vieti. Numele lui era Jesus Garcia. Iisus. (Pronuntat diferit, dar totusi.)

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.