3

Numere…de inmatriculare

Un numar de inamtriculare e ca si numele de familie a unui om. Acesta se gaseste si in talonul masinii dar si pe bara din fata a autoturismului. Cum se gaseste la om si in cartea de indentitate si pe usa acestuia.  Probabil ne alegem numerele de inmatriculare in functie de personalitatea noastra. Fie ca suntem mai veseli dorim numere mai funny sau daca suntem mai suparati pe viata posibile injuraturi, cuvinte prin care sa protestam. Stiai ca exista firma de inmatriculari care te poate ajuta cu toate cele necesare?

Deobicei daca nu primesti un numar oarecare si vrei ceva mai deosebit alegi tablitele cu numere de genul FUN, FCK, WTF, SMS, PLM, HEL, IAD, JAF, BOY asta  in caz de esti un tip mai funny, se mai folosesc si primele litere din numele tau sau diverse acronime.
Sunt sigur ca ai vazut si tu numarul de la masina lu Ombladon de la trupa “Parazitii” care suna ceva de genul B 105 UGI. Mare om , mare caracter.
In caz de vrei sa iti alegi un numar de inmatriculare mai deosebit trebuie sa cunosti faptul ca unele combinatii de litere sunt interzise si blocate in urma solicitarilor de catre diverse institutii pentru uzul propriu al acestora: Serviciul Roman de Informatii (SRI) ;Camera Deputatilor (DEP); Senat (SNT), Politia Romana (POL)Guvernul Romaniei (GUV).
Probabil la viitoarea mea masina o sa fie ceva de genul CL 666 MUC sau CL 666 DGM. In fine asta o sa o decid cand o sa achizitionez acel Lamborghini Galardo (intr-o viata viitoare).

Chiar nu stiam care sunt taxele pentru un numar si m-am gandit sa caut pe net. Am gasit niste informatii pe net si cred ca sunt valabile si acum. Daca exista vreo schimbare nu cred ca este prea mare.

Numere provizorii (continut dosarului de inmatriculare):
Brief mare, mic , anulat, contract VC, carte identitate – original si copie dupa toate
Cerere pentru inmatriculare – acte auto
Taxa primarie – 8 lei
Taxa CEC – 12 lei
Taxa numere provizorii – 40 lei
Asigurare minim o luna – Copie

In afara de astea mai trebuie sa treci si pe la RAR si sa mai platesti si niste taxe de poluare. Tu mai ai vreo informatie?

MucRoz

3 Comments

  1. Stiu ce inseamna sa-ti inmatriculezi masina, am fost pus si eu in postura de sclav al sistemului prost din Romania. Multe drumuri pentru cateva hartii. Bine ca exista firmele care te ajuta sa-ti inregistrezi masina, pentru o suma modica, pe care oricum ai scoate-o din portofel.

  2. Frate partea asta cu taxa ma scoate din sarite. Pana la urma cum e cu taxele astea sunt ilegale dar le platim. Nu stiu care de pe unde sunteti dar la mine iti arat eu poluare cand te uiti la CET. Aia oare platesc taxa de poluare ? platesc o .@.@. platim noi ca ne polueaza. Nimic in tara asta nu se face calumea. Si ce-i si mai dureros e ca noi p.limea acceptam toate rahaturile. Trist

  3. Birocratia asta ne omoara, traim in era tehnologiei informatice si in plus taxele peste taxe care n-au nici macar un fundament se maresc peste masura…mai trebuie sa platim taxa pe aerul ce-l respiram…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.