0

Curiozitati din industria muzicala romaneasca 3

Costi Ionita a aparut pe piata romaneascain anul 1998, cand a lansat grupul Valahia. Dupa cateva hituri, artistul pleaca din trupa si isi construieste cariera solo. Ca producator muzical compune pentru foarte multe trupe romanesti si devine o figura controversata in tara datorita stilul muzical inspirat din muzica balcanica. In cativa ani reuseste sa promoveze acest stil peste hotare si infiinteaza trupa Sahara alaturi de cantareata Andrea Rumenova din Bulgaria. In 2010 Costi il convinge pe artistul francez Bob Sinclar sa ii produca o melodie si un videoclip – ” I Wanna”. Pe track Costi il aduce si pe Shaggy! In 2012, doua melodii compuse de Costi Ionita erau pe albumul lui Shaggy nominalizat la premiile Grammy.

Liviu Hodor si-a inceput cariera de artist de partea cealalta a baricadei – intr-un post de radio. Dupa cativa ani a fost cooptat si intr-o casa de discuri datorita intuitiei pe care a dovedit-o vizavi de trendurile muzicale si de artistii la moda. Pana la primul lui single nu a fost decat un pas, Edward Maya compunandu-i hitul ” Happy for you” in anul 2010. Melodia ” Sweet Love” a fost licentiata in peste 30 de tari, ajungand sa fie hit chiar si India, Thailanda si Singapore.

Sunrise Inc. a dat lovitura in intreaga Europa cu hitul dance ” Lick Shot”. Dar nu numai in Europa! Melodia a fost licentiata in America Centrala, Statele Unite si Asia . In topurile din India a inregistrat performante in premiera pentru o melodie romaneasca! Refrenul foloseste un vers intreg de pe un CD de sunete pentru compozitori. Practic, trupa romaneasca are un featuring cu un artist necunoscut!

sursa: Hit Yourself – 100 de idei de la pasiune la marea lovitura – Florin Grozea

 

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.