2

Castigatorii Premiilor Gopo 2015

Luni seară, 30 martie, la Teatru Național București – Sala Studio, cea de-a noua ediție a Galei Premiilor Gopo și-a împărțit trofeele în prezența a peste 500 de invitați și jurnaliști acreditați. Găzduită de Diana Cavallioti șiPaul Ipate, gala a avut parte de momente inedite, amuzante dar și multă emoție. Telespectatorii au putut urmări ceremonia în direct pe TVR2 șiTVR HD.

 

Closer to the Moon și-a adjudecat nouă statuete Gopo pentru Cel mai bun filmCel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariuCel mai bun montaj, Cel mai bun machiaj și Cea mai bună coafură, Cel mai bun sunet, Cea mai bună imagine, Cea mai originală muzică și Cele mai bune costume.

Quod Erat Demonstrandum (Q.E.D.), filmul cu cele mai multe nominalizări la Gopo 2015, și-a atribuit cinci trofee la categoriile Cel mai actor într-un rol principal – Florin Piersic Jr., Cea mai bună actriță într-un rol principal – Ofelia Popii, Cel mai bun actor într-un rol secundar – Virgil Ogășanu, Cea mai bună actriță într-un rol secundar – Alina BerzunțeanuCele mai bune decoruri (Cristian Niculescu).

Toto și surorile lui, în regia lui Alexander Nanau, a câștigat Premiul Gopo pentru Cel mai bun film documentar. Radu Jude a primit în această seară cel de-al șașelea Gopo din carieră: Cel mai bun scurtmetraj ficțiune, pentru Trece și prin perete.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către La Grande Bellezza (r.Paolo Sorrentino).

Cu încasări în valoare de 1.147.487 RON și 102.026 spectatori, #Selfie a primit Premiul Publicului.

Cel mai bun debut a fost câștigat de Vlad Petri, cu documentarul București, unde ești?

Premiul Tânără speranță a fost oferit Alexandrei Carastoian și Boroka Biro pentru imaginea filmului Planșa

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj documentar a fost adjudecat de O scurtă istorie – Astra Film, regia Carmen Lidia Vidu.

MucRoz

2 Comments

  1. nu ajung pentru ca,parerea mea, nu se baga atatia banii si nu se investeste nici timp asa cum o fac ceilalti de peste ocean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.