0

Curiozitati din industria muzicala romaneasca 2

Dj Sava era un nume cunoscut pe piata muzicala de club din Romania, dar nu reusise sa depaseasca granitele tarii. Intr-o zi a auzit un sample de trompeta pe un instrumental mai vechi al prietenului sau, Chris.
Piesa respectiva statea de cateva luni acolo, in calculator. Sava l-a rugat sa-i dea acel instrumental pentru ca i s-a parut potrivit stilului sah
I lie (the trumpet)” a devenit number one in Romania sj a fost licentiata in peste 30 de tari, inclusiv label-uri mari precum Virgin UK, EMI Scandinavia si Universal Music Germany.

George si Doru aveau proiecte muzicale diferite, dar abia cand si-au propus sa lucreze impreuna au dat lovitura in Romania, Rusia, Grecia si alte tari din Europa si Asia Mica. Deepcentral s-a lansat pe plan international cu hitul “Russian girl” in anul 2009.

Trupa de baieti Akcent este cunoscuta publicului romanesc dn 2002, dar primul lor hit european a venit in 2006 si s-a intitulat “Kylie”. Melodia vorbea despre crush-ul baietilor pentru sex-simbolul australian. De atunci Akcent a avut 8 hituri de radio in Europa si peste 300 de concerte in Europa, Rusia si Asia.

Inna era o cantareata necunoscuta publicului inainte de lansarea “Hot”- melodie produsa de grupul Play & Win. Versurile refrenului n-aveau nicio noima, dar vocea ei sexy, atitudinea provocatoare si originalitatea textului au facut din piesa un hit international.
“Fly like do it / Like you’re high / Like you do it / Like you fly / Like you do it / Like a woman” au cantat milioane de francezi, nemti, italieni, spanioli si englezi in vara anului 2008. Apoi a devenit hit peste tot in lume, iar in 2010 piesa ajungea pe locul intai in topurile din Marea Britanie, Canada si Statele Unite. In doi ani si trei albume Inna a ajuns cea mai cunoscuta artista roamanca peste hotare si una dintre cele mai vanate vedete feminine in Europa.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.