0

Curiozitati despre monopoly

Stiai ca…

 • Initial jocul Monopoly a avut tabla in forma rotunda si nu patrata asa cum este cunoscuta in ziua de azi.
 • Cel mai scump joc de Monopoly realizat vreodata si vandut desigur a ajuns la valoarea de 120.000 de euro. Acesta a fost facut din pietre semipretioase si cristale pretioase, fiind reinventat complet, avand baza de metal, iar toti banii care au fost castigati de pe urma vanzarilor acestui tip de joc au fost donati fundatiilor nonprofit, deci in scopuri de binefacere.
 • Monopoly are si o zi in care este sarbatorit ca si cel mai popular joc, iar aceasta e considerata a fi ziua de 7 aprilie, fiind celebrata la nivel international.
 • In acest an, de ziua internationala a acestui joc, deci pe 7 Aprilie, peste 32.000 de oameni au jucat in acelasi timp Monopoly in cadrul site-ului de socializare Facebook. Cu aceasta ocazie jocul a intrat si in cartea recordurilor, asa cunoscuta Guiness Book of Records ca fiind cel mai jucat joc pe o retea de socializare, in cadrul caruia au participat in acelasi timp cei mai multi oameni, mai mult de 32 de mii pe secunda.
 • Monopoly realizat din aur a fost cotat ca fiind cel mai scump joc de acest fel. El a intrat in cadrul obiectelor de valoare a muzeului American Finance, iar piesele sale sunt realizate din diamante. Valoarea integrala a jocului depaseste suma de doua milioane de dolari, avand in vedere ca numai zarurile sale sunt in valoare de peste zece mii de dolari americani. Acestea sunt confectionate din mai mult de 42 de diamante, in total jocul cuprinzand peste 165 de pietre pretioase. Initial cel mai valoros Monopoly din lume a putut fi admirat in cadrul muzeului Smithsonian.
 • Monopoly este disponibil ca si joc in 111 tari, in 43 de limbi cunoscute, fiind vandut in peste 275 de milioane de exemplare. Cea mai lunga partida de Monopoly din lume a durat 70 de zile intregi.
 • Foarte multe editii speciale ale acestui joc au fost realizate dupa numeroase branduri, sporturi, echipe de sport, desene animate, showuri de televiziune actuale, deci reale, iubite de oameni din toata lumea.
 • Personajul infractor din joc numit Jack the Jailbird este un personaj real, inchis de catre ofiterul real Edgar Mallory.
 • La o perioada de cativa ani se joaca Monopoly la nivel national in cadrul unui turneu ce are loc la nivel global. Acesta poarte denumirea de World Championship Tournament si a fost tinut in mai bine de zece tari distincte, dintre care amintim: Singapore, Statele Unite ale Americii, Irlanda, Italia, Noua Zeelanda, Marea Britanie, Hong Kong, Japonia, Olanda, cat si Spania.
 • Incepand cu anul 1935 au fost in mod fictiv „construite” mai bine de sase bilioane de casute verzi si mai  mult de 2.25 de bilioane hoteluri rosii in cadrul acestui joc. Actualmente se poate spune ca mai mult de doua bilioane din populatia planetei a jucat acest joc.
 • Jocul Monopoly are o traditie de peste 78 de ani, iar inventatorul sau Charles Darrow s-a bazat pe harta strazilor Atlantic City initial pentru a-l crea. Charles Darrow a realizat jocul cu ajutorul unor materiale din propria sa casa.
 • Serviciile Secrete din Anglia au folosit in cadrul celui de-al Doilea Razboi Mondial peste doua jocuri de Monopoly, in special pentru dezvoltarea strategiilor secrete.
 • In anul 1978 in cadrul catalogului de Craciun al firmei Neiman Marcus se gasea pus la vanzare un joc Monopoly realizat in intregime din ciocolata, el avand valoarea de 600 de dolari americani.
 • Monopoly a castigat premiul de „Cel mai bun joc pe mobil” in anul 2008, atunci cand a avut loc editia de Monopoly Aici si Acum pe aplicatiile de telefon. Premiul a fost acordat in cadrul Mobile Excellence Awards.
 • In anul 2009 Monopoly a castigat premiul de Cel mai bun joc de zaruri, in cadrul competitiei Monopoly Classic in iPhone, de la Best App Ever Awards.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.