0

Cum să-ți faci propriul dezinfectant de maini

Spalarea mainilor este una dintre cele mai bune metode de a opri raspandirea germenilor si virusurilor si de a te asigura ca nu te imbolnavesti. Dar daca nu aveti acces la sapun si apa curata sau daca sunteti afara si nu sunteti in apropierea unei chiuvete, ar trebui sa aveti la voi dezinfectant pentru a va proteja sanatatea.

Asa cum nu stiti fara indoiala, sticlele de produse igienizatoare de mana (Purell, Wet Ones si altele asemenea) se vand rapid in timpul crizelor de sanatate publica. Dar nu va faceti griji – sa va faceti usor instalatia de igienizare pentru maini. Trebuie doar sa fii atent sa nu-l incurci. Asigurati-va ca instrumentele pe care le utilizati pentru amestecare sunt igienizate corespunzator; altfel ai putea contamina toata treaba. De asemenea, Organizatia Mondiala a Sanatatii va recomanda sa lasati amestecul sa stea cel putin 72 de ore dupa ce ati terminat. Astfel, dezinfectantul are timp sa omoare orice bacterie care ar fi patruns in timpul procesului de amestecare.

Am sa iti prezint mai jos doua retete pentru tine si link-uri pentru a gasi ingredientele. Primul este unul pe care il puteti face cu lucruri pe care “probabil” le aveti deja in dulapuri si sub chiuveta, deci este eficient in situatii de urgenta. A doua reteta este mai complexa, dar usor de facut daca ai ocazia sa faci cumparaturi si planificare in timp.

Veti avea nevoie de alcool. Conform Centrelor de Control si Prevenire a Bolilor, amestecul dumneavoastra de dezinfectant trebuie sa fie cel putin 60 la suta alcool pentru a fi eficient. Dar este mai bine sa depasesti acest lucru – sa urmaresti un minimum de 75%. O sticla cu alcool izopropilic 99% este cel mai bun lucru.

Rețeta rapidă (gel)
Alcool izopropilic
Gel de aloe vera (de asemenea, aici)
Ulei de arbore de ceai (de asemenea, aici)

Se amesteca 3 parti alcool izopropilic cu 1 parte gel de aloe vera. Adaugati cateva picaturi de ulei de arbore de ceai pentru a-i da un parfum placut și pentru a-ti alinia chakrele.

 

Reteta mai buna (spray)
Alcool izopropilic
Glicerina
Peroxidul de hidrogen
Apa fiarta si racita
Sticla cu pulverizator

Se amesteca 355 de ml de alcool cu ​​2 lingurite de glicerol. Glicerina este un ingredient important, deoarece impiedica alcoolul sa se usuce pe maini. Daca nu gasiti glicerina, continuati cu restul retetei si amintiti-va doar sa va hidratati mainile dupa ce ati aplicat aceasta compozitie.

 

Pentru alta reteta poti accesa link-ul de aici

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.