0

Vara ne dam aere…conditionate.

Caldura mare,mici,bere,plaja,fuste scurte si alte chesti sezoniere ca doar este vara si trebuie
sa traim si noi.
Imi place sezonul asta chiar daca transpiri ca porcu si cauţi o modalitate cat mai buna sa te racoresti.
Imi place sezonul asta chiar daca multimea de pitipoance isi etaleaza bulanasele celulitice in speranta ca vor mai agata si ele un baietel cu care sa isi potoleasca dorintele financiare.
Imi place sezonul asta chiar dacă boschetari put mai rău de iti vine sa vomiti.
Imi place sezolul chiar daca azi zici ca este sauna la mine in casa. Si asa ma gandesc sa imi achizitionez un aer conditionat.
Asa ca am intrat pe montaj aer conditionat bucuresti am studiat oferta lor. O oferta foarte bogata si preturi foarte accesibile. Am vazut toate firmele posibile care produc astfel de aparate.
Nu ai cum sa nu gasesti ceva pe placul tau.
Bun, sa trecem la oile noastre. Ma gandeam eu asa cum a ajuns omenirea asta sa controleze temperatura.  Vi de afara mort de caldura si sti ce sa mai faci? Ai aer conditionat? Ii dai drumu` si stai ca un boss in fotoliu, nu?
Cineva spunea: A trai in aer conditionat inseamna a trai mai mult si mai bine ! Are dreptate, nu?
Chiar daca nu am fost crescuti cu asa ceva . Trebuie sa recunoastem ca avem nevoie de ele.
A trai in apartamente prevazute cu aer conditionat si ventilare, scuteste organismul de eforturi in plus si ajuta lupta lui cu un un mediu inconjurator agresiv din punctul de vedere al noxelor (temperaturi si umiditati nepotrivite, curenti de aer, mirosuri etc.).
Se spune ca primele metode de racire a aerului din spatiile inchise a aparut pentru prima data in Egipt. Bazată pe folosirea apei reci, metoda era accesibilă numai bogatilor, deoarece apa era o resursă pretioasă la acea vreme. Ma intreb oare cum aduceau apa aia in incaperi? Sapau gropi de la rauri pana la casele lor?
Termenul de „aer condiționat” a aparut in 1906, cand un inginer din industria textila, pe numele lui Stuart Cramer, l-a folosit. El a experimentat diferite feluri de a imbunatati efectele aerului uscat obtinut din  procesul de producție. Noua dezvoltare pe care Cramer a descoperi-o si tot odata initiat-o a avut un efect fantastic asupra calitatii aerului din fabrica. Primele aparate cu rol de a controla umiditatea aerului au fost inventate pe la inceputul secolului 20 pentru a fi folosite in tipografii. Aparatele de aer conditionat au inceput sa fie folosite la scara larga in anii 1950, pentru a raci aerul din case sau automobile.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.