1

Vacante in Bulgaria

Chiar daca in urma cu 10 ani nimeni nu ar fi crezut ca Bulgaria ar fi capabila sa devina una dintre cele mai ravnite destinatii turistice din Europa, uite ca vecinii nostrii de la sud de Dunare au reusit acest lucru. Cum? Prin multa munca, ambitie, si investitii masive in proiecte de durata. Desi dimensiunile acestei tari sunt reduse, Bulgaria compenseaza prin bogatia culturii antice, splendoarea peisagistica si oamenii extrem de prietenosi si de ospitalieri. Frumusetea acestei tari este data atat de litoralul insorit ce se bucura de nisip fin, fierbinte, cat si de varfurile de munti presarate cu zapada ce reprezinta o adevarata placere atat pentru schiorii amatori sau profesionisti cat si pentru majoritatea iubitorilor de sporturi de iarna.

Aflandu-se in sud-est-ul Europei, la sud de Romania, in Peninsula Balcanica, pe parcursul ultimilor ani Bulgaria a reusit sa devina cel putin la fel de populara precum vecinii Turcia sau Grecia in materie de turism. Motivul? Statiunile luxoase, frumoase si captivante, conditiile de cazare absolut excelente, numeroasele hoteluri all-inclusive, competenta personalului, bunatatea si amabilitatea localnicilor, si asa mai departe. Sunt asadar intrunite toate conditiile pentru ca Bulgaria 2013 sa fie din nou un “best-seller” pentru agentiile de turism.

Una dintre cele mai importante statiuni de pe intreg teritoriul bulgar este, de departe, Sunny Beach. Fiind situata la numai 35 km de Bourgas, statiunea este amplasata in cadrul unui golf semi-circular, desfasurat in partea sudica a malurilor Marii Negre. Prin intermediul ofertei extrem de bogate in ceea ce priveste numarul locurilor de cazare, restaurante, cafenele, terase sau cluburi, Sunny Beach este una dintre statiunile ce a inceput sa fie din ce in ce mai vizitata pe parcursul ultimilor ani, dar si foarte apreciata de catre turistii din toate colturile lumii. Faleza absolut incantatoare se intinde pe intreaga lungime a plajei (8 km), cea din urma fiind vestita drept cea mai buna plaja de pe intreaga coasta a Marii Negre. Evident, Sunny Beach are absolut toate ingredientele necesare pentru un sejur in Bulgaria extraordinar si este considerata o destinatie de vis atat pentru tinerii dornici de distractie cat si pentru familiile cu copii doritoare de turism relaxant si reconfortant.

Respectandu-si motto-ul “Prima optiune a familiilor”, Sunny Beach pune la dispozitie toate facilitatile necesare unei familii pe parcursul unui sejur in aceasta statiune. De asemenea, desi nu este la fel de dezvoltata fata de alte statiuni, viata de noapte exista si aici, fel de fel de cluburi, terase, baruri, cafenele, etc. fiind deschise pana in zori special pentru tinerii dornici de muzica, dans si voie buna.

Adunand peste 120 de hoteluri, care mai de care mai luxoase, mai elegante si mai cochete, Sunny Beach ofera locuri de cazare in conditii excelente si servicii absolut ireprosabile. De mentionat este si faptul ca zilnic sunt organizate fel de fel de calatorii si de excursii in apropiere, unele chiar si in Nessebar, vestitul oras antic construit in urma cu 9000 de ani pe malul Marii Negre. Fiind, la inceput, o simpla cetate tracica, Nessebar s-a dezvoltat de-a lungul anilor ce au trecut, iar astazi este considerat drept una dintre cele mai bine conservate cetati de pe intreg continentul european.

Calitatea serviciilor, personalul ospitalier, nisipul fierbinte si fin, si multitudinea de activitati recomanda Bulgaria drept o destinatie mai mult decat perfecta in ceea ce priveste turismul litoral.

MucRoz

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.