2

Un pahar de lapte

Intr-o zi, un baiat sarac pe nume Howard Kelly, care vindea diverse lucruri din usa in usa pentru a-si plati taxele scolare si rechizitele, a ramas cu doar 10 centi in buzunar si ii era foame. S-a decis sa ceara o masa la urmatoarea casa la care va merge.

Cu toate acestea, si-a pierdut curajul in momentul in care o tanara domnisoara frumoasa i-a deschis usa. In locul unei mese, el a cerut un pahar cu apa. Domnisoara a banuit ca ii este foame si i-a adus un pahar mare de lapte. El l-a baut incet, dupa care a intrebat-o: “Cat iti datorez?“, iar aceasta i-a răspuns “Nu imi datorezi nimic. Mama noastra ne-a invatat sa nu acceptam bani pentru bunatate“. La aceste vorbe, baiatul raspunde sincer si emoționat: “Atunci iți multumesc din inima“.

Dupa ce a plecat din acea casa, Howard Kelly, nu numai c se simtea mai puternic din punct de vedere psihic, dar si credința lui in Dumnezeu si in om s-au intarit. Inainte, era pregatit pentru a se da batut.

 

Ani mai tarziu, acea domnisoara tanara a ajuns bolnava in stare critica. Doctorii din oras erau pur si simplu uimiti si depasiti de situatie. Intr-un final, au trimis-o intr-un oras mare, unde au chemat specialisti pentru a studia boala rara de care suferea domnisoara.

 

Docotrul Howard Kelly a fost chemat pentru consultatii. Cand a auzit numele orasului de unde vine fata, o lumina ciudata i-a umplut ochii. S-a ridicat instant, a strabatut holul spitalului si a mers direct catre camera in care era internata domnisoara bolnava.

 

Imbracat in halatul sau de doctor a mers sa o vada pe fata. A recunoscut-o din prima. S-a intors in camera de consultatii si era determinat sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a-i salva viata. Din acea zi, a acordat o atentie speciala acestui caz.

 

Dupa o lunga perioada de chin si de studii, batalia a fost castigata. Doctorul Kelly a cerut biroului de taxe de la spital sa ii dea suma totala a costurilor privind acest caz pentru a o aproba. S-a uitat la chitanta, dupa care a scris ceva pe marginea acesteia si l-a trimis la camera domnisoarei.

 

Fetei i-a fost frica sa o deschida, avand in vedere ca era sigura ca ii va lua tot restul vietii pentru a plati intreaga suma pentru operatii.

 

Intr-un final, se uita la chitanta si ceva i-a atras atentia pe marginea foii. A inceput sa citeasca urmatoarele cuvinte:


 

“Platit cu varf si indesat cu un pahar de lapte”

Semnat, Dr. Howard Kelly.

 

MucRoz

2 Comments

  1. Superba povestioara! Bunatatea domnisoarei fata de baiatul neajutorat a fost rasplatita mai tarziu insutit. O adevarata lectie de viata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.