2

Ai auzit de Mita Biciclista?

Ai auzit de Mita Biciclista? Mai sti poezioara aceea amuzanta si cu usoara tenta sexuala? Hai sa nu imi zici ca nu stiti.

Nascuta in anul 1885 la Ditesti, in judetul Prahova, Mita Biciclista, pe numele ei real Maria Mihaescu s-a dovedit a fi o curtezana a perioadei interbelice.

Se pare ca primul amant mai important al Mitei a fost Regele Leopold al Belgiei.

Se spune ca a fost curtata de barbati celebri precum Nicolae Grigorescu, Octavian Goga si chiar de Regele Ferdinand despre care se vorbea ca i-ar fi facut cadou casa care se afla si astazi in apropiere de Piata Amzei si care ii poarta si numele si care a costa 4 milioane de lei ( o suna enorma pe vremea aceeea).
Era o femeie avuta pentru acea avreme. Detinea o trasura, o masina coupe si servitori din Polonia. Manca numai la Athenee Palace si mergea la cel mai scump coafor de pe Calea Victoriei.

A devenit cunoscuta drept Miaa Biciclista prin anul 1898, cand a fost vazuta de ziaristul George Ranetti plimbandu-se cu bicicleta pe Calea Victoriei. Se spunea ca acesta era îndragostit de ea, dar pentru ca il respingea acesta a poreclit-o „Miţa Biciclista”.

Mita nu a fost doar prima romanca care a mers pe o bicicleta, dar si prima romanca care a facut baie in costum de baie sumar, in perioada in care toata lumea facea baie in public in halat. Acest lucru a starnit si un mic incident. Un sef de post a somat-o pe Mita sa iasa din apa. Acesta a fluierat ca aceasta sa il auda, iar Mita a iesit nervoasa din apa si l-a lovit cu umbrela.

MucRoz

2 Comments

  1. Nu am stiut povestea lui Mita Biciclista, dar am aflat acum ca a fost o femeie curajoasa, fara inhibiti si dezinvolta.

  2. Foarte interesant articol. Chiar credeam ca e o legenda, o zicala…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.