8

Un cersetor si-a lansat propria aplicatie

Povestea lui Leo Grand în rolul de programator a început la mijlocul lunii august din acest an, când un tânăr inginer IT, Patrick McConlogue, i-a făcut o ofertă mai puţin obişnuită, fie să primească 100 de dolari, fie să înveţe să scrie coduri. Grand, care era cerşetor din 2011, după ce şi-a pierdut job-ul din cadrul gigantului de asigurări MetLife, nu a ezitat nicio clipă: voia să înveţe să programeze.

Cei doi s-au întâlnit câte o oră în fiecare zi de weekend în locul unde Leo dormea, pe stradă. McConlongue l-a învăţat pe Grand cum să scrie coduri folosind trei cărţi de pe Amazon şi un laptop vechi.

Astăzi, după doar cinci luni, Grand şi-a lansat propria aplicaţie mobilă, “Trees for Cars”, care îşi propune să protejeze mediul înconjurător, ajutându-i pe utilizatori să călătorească împreună chiar dacă nu se cunosc (carpool).

Cum funcţionează Trees for Cars: Ca şofer, trebuie să selectezi destinaţia, iar aplicaţia îţi va sugera persoanele care vor să ajungă în locurile respective. Apoi, fiecare călător va fi conectat cu şoferul doar dacă ei acceptă reciproc invitaţiile. Aplicaţia monitorizează cu cât s-a redus emisia de dioxid de carbon de către pasagerii care au călătorit împreună.

Trees for Cars este disponibilă atât pe platforma iOS, în Apple Store, cât şi pe Android, în Play Store, la un preţ de 0.99 dolari.

Grand a dezvoltat singur aplicaţia pe străzile din Manhattan, după ce a primit lecţii de programare timp de 16 săptămâni. Aplicaţia încurajează protejarea mediului, printr-o reducere şi monitorizare a emisiilor de dioxid de carbon ale maşinilor.

MucRoz

8 Comments

  1. Nu cred ca o sa ajunga milionar in dolari doar cu aplicatia aia. Insa daca se tine de treaba o sa poata sa se “salveze”

  2. :> Ce soluție interesantă a găsit el! Îl felicit!

    Tot de cerșetorie are bani să-și plătească și contul de Google Developer de 50$ ? 😀

  3. Asta e o poveste fericita in care cineva care avea disponibilitate sa invete pe cineva sa se intalneasca cu cineva care avea disponibilitate sa invete de la cineva. Dar uite, ca invatatura si-a gasit rezultatele. Si probabil cei doi impart castigul.

  4. o frumoasa lectie de viata !
    Nu te limita si niciodata nu te multumi cu ce ai, cu ce poti, cu ce esti !
    Evolueaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.