0

Sablarea, curata depunerile dificile mult mai usor!

In principiu sablarea ajuta la curatarea sau finisarea unei suprafete de metal, sticla, piatra sau orice alta suprafata solida. Sablarea reprezinta proiectarea unor particule abrazive pe o suprafata pe care doriti sa o reconditionati sau curatati. Proiectarea particulelor se realizeaza cu ajutorul centrifugarii mecanice, sau prin intermediul unui jet gazos sau lichid.

Aceasta operatiune trebuie realizata de un personal autorizat, cu experienta in domeniu, cum sunt cei de la www.sablam-tot.ro.

Ce fel de depuneri putem indeparta prin sablare?

Cu ajutorul sablarii putem indeparta chiar si cele mai dificile depuneri:
– rugina
– vopsea
– graffiti
– adezivi, grasimi, uleiuri
– mucegai

Sablarea se poate realizat atat cu materiale abrazive, cat si cu materiale neabrazive: de la gheata carbonica, nisip pana la bicarbonat de sodiu.
Care sunt caracteristicile sablarii?
1. Sablarea este utilizata la indepartarea: ruginei, uleiului, mucegaiului, latexului, bitmului, funingine etc.
2. Este folosita pentru indepartarea zgurei de pe pistele metalice turnate.
3. Este un proces extrem de utilizat in cazul vopsirii anumitor suprafete metalice, care nu pot fi curatate prin alte metode.
4. Sablarea cu materiale abrazive (de exemplu nisipul) se face in incinte inchise, din cauza presiunii foarte mari pe care o are aerul comprimat.
5. Este utilizata in industria metalurgica, pe santierele navale, si in oricare alt loc care necesita curatare rapida, sau netezirea suprafetelor.

Ce tipuri de sablare exista?

1. Sablarea cu gheata: acest tip de sablare este unul dintre cele mai noi tipuri de curatare. Pentru indepartarea depunerilor se foloseste gheata carbonica, adica CO2 cu o temperatura de -79 de grade Celsius. Datorita temperaturii scazute a ghetii, depunerile se contracta, crapa si apoi cad strat cu strat. Marele avantaj al acestui proces de curatare, este ca nu afecteaza suprafetele tratate (actioneaza extrem de delicat), si este 100% ecologic. Murdaria indepartata de pe suprafete se evapora dupa contactul cu gheata carbonica.
2. Sablarea cu bicarbonat de sodiu: se utilizeaza, in special, in cazul suprafetelor cu o duritate scazuta, de exemplu sticla. Bicarbonatul de sodiu este alegerea ideala atunci cand este nevoie de o curatarea sau o restaurare a suprafetelor.
3. Sablarea cu nisip: este metoda cea mai populara si cea mai frecvent utilizata pentru curatare, totul datorita costurilor redusie si proprietatilor abrazive pe care le are nisipul. Sablarea cu nisip are rolul de a netezi, finisa si a curata suprafetele. Particulele abrazive sunt propulsate direct pe suprafata obiectelor, la viteze foarte mari. Granulele abrazive sunt proiectate pe suprafete cu ajutorul aerului comprimat (compresor).

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.