0

Rhodiolin

Rhodiolin  este un produs destinat persoanelor stresate sau afectate deja de efectele cumulate ale stresului. Planta adaptogena Rhodiola Rosea asigura calitatea unica a produsului de reglator al efectelor stresului atat cele hipo cat si hiper (de exemplu tensiunea arteriala crescuta sau scazuta datorita unui fond nervos dezechilibrat). Este un remediu naturist care nu ar trebui sa lipseasca din nici o afectiune care implica sistemul nervos. Restabileste fluxul energetic, confera vitalitate si prospetime, ajuta la echilibrarea psihica.

Deosebit remediu natural anti-stres si anti-depresie, cu beneficii suplimentare atat in prevenirea infarctului miocardic cat si in ameliorarea circulatiei sanguine, Rhodiolin nu este atat de nou precum s-ar crede, insa in ultima vreme a fost recunoscut si dovedit ca un remediu foarte bun in multe privinte.

 

Rhodiolin-ul poate ajuta foarte multa lume in ziua de astazi cand stresul este prezent cam peste tot . Cateva exemple aveti un job care va solicita la maxim , un sef care va tot freaca la cap ca nu faceti bine ca trebuie sa stati peste program ca daca vrei sa castigi inca un ban in plus trebuie sa mai faci nu stiu cate proiecte , apoi dupa acest job stresant trebuie sa te duci acasa , aici sa spunem aveti copii acesti va intreaba diverse de pe la scoala dumneavoastra trebuie sa mai faceti nu stiu ce prin casa , astfel stresul pe care il suferiti e mare la service acasa si etc. luand rhodiolin ve-ti avea o pofta de munca mult mai mare , o capacitate psihica foarte buna si nu va veti mai simti totdeauna slabit si fara viata . Un alt exemplu fiind student si eu vine sesiunea si stiti cum e cu ea acolo studenti sunt cei mai stresati pentru ca trebuie sa invete mult sa ia note mari ca sa se mentina la buget sau sa treaca astfel , dupa 3-4 ore de invatat continuu parca nu mai ai vlaga in tine parca zici ca mai bine nu mai invat nimic si ma pun la somn si uite asa se pierd ore pretioase in care a-ti putea invata sau face alte activitati care sa va ajute la examen . Astfel luati rhodiolin in timpul sesiunii si o sa vedeti o mare diferenta .

Efectele benefice al produsului pentru menţinerea sănătăţii au fost menţionate deja acum 1200 de ani, în scrierile tibetanilor. Cercetătorii şi consumatorii, deopotrivă, sunt convinşi că Rhodiolin  prelungeşte viaţa şi că asigură rezistenţa fizică şi psihică la efectele nocive din mediul înconjurător. Au fost facute multe studii daca va veti interesa pe internet veti gasi multe lucruri bune despre acest produs . Rhodiolinul este produs din planta pe nume Rhodiola rosea sau trandafirul muntilor . Aceasta planta  poate atinge o inaltime de 12-30 de centimetri, cu frunze suculente, flori galbene, raspandita in zona Cercului Polar, din Scandinavia pana in Asia. Creste, de obicei, pe platourile nisipoase, la o altitudine mai mare de 3.000 de metri. Radacina sa este formata dintr-un rizom gros si ramificatii cu o grosime de 0,2 cm.  Pentru fabricarea suplimentelor alimentare, medicamentelor si cosmeticelor, se foloseste d e preferinta rizomul, insa intreaga radacina contine o serie de substante benefice. Aceasta este numita si „radacina de aur” sau „radacina de trandafir”, deoarece, atunci cand o tai, raspandeste un miros de trandafir. Rhodiola a fost folosita in cadrul programului sovietic de cercetare a spatiului, din 1960, si a devenit rapid unul dintre remediile folosite de astronauti.

 

Rhodiola echilibreaza actiunea sistemului nervos simpatic/parasimpatic prin cresterea nivelului beta-endorfinelor, modularea nivelului catecolaminelor (adrenalina si noradrenalina), al ACTH-ul (adrenocorticotropina) si al corticosteroizilor (cortizon, androgeni) ceea ce determina:
– reglarea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac si reducerea riscului de infarct (prin efect betablocant)
– ameliorarea functiei sexuale la barbatii cu disfunctie erectila sau ejaculare precoce (previne scaderea testosteronului si a DHEA-dehidroepiandrosteron)
– reducerea manifestarilor menopauzei, reglarea ciclului menstrual in amenoreea secundara, imbunatatirea fertilitatii (mentine nivelul de progesteron si estrogeni)
– normalizarea nivelului glicemiei (creste nivelul insulinei si reduce nivelul glucagonului, reface nivelul glicogenului hepatic)
– sustinerea functiei tiroidiene (stimuleaza conversiei tiroxinei in triiodotiroxina, proces inhibat de stresul cronic)
– reducerea riscului de aparitie si progresie a bolilor autoimune (imbunatateste functia timusului, stimuleaza cresterea numarului si actiunea celulelor NK-natural ucigase al caror nivel scade in stres cronic)
– cresterea capacitatii de efort fizic si reducerea perioadei de recuperare dupa eforturi intense prin efect anabolizant (stimuleaza sinteza proteinelor fara efectele adverse ale steroizilor anabolizanti)
– ameliorarea simptomelor in boala Parkinson, in depresie, anxietate, atac de panica, iritabilitate, migrene, fibromialgie, imbunatatirea capacitatii de calcul, de concentrare, de memorare, de perceptie vizuala si auditiva, inclusiv in sidromul ADHD (stimuleaza sinteza serotoninei si a dopaminei prin reducerea actiunii enzimei catecol-O-metiltransferaza care degradeaza acesti neurotransmitatori)
– stimuleaza metabolismul energetic celular prin cresterea productiei de adenozin trifosfat (ATP)-nucleotide mitocondriale care stocheaza si transporta energia in celule si de creatin fosfat (CP) necesara resintezei de ATP
– creste capacitatea de utilizare a oxigenului celular
– adjuvant in curele de slabire prin activarea lipazei, enzima cu rol cheie in metabolismul lipidic
– imbunatateste functia respiratorie in tuberculoza, pneumonie si in congestie pulmonara
– imbunatateste functia renala
– adjuvant in tratamentul cancerului hepatic si al vezicii urinare
– reduce toxicitatea hepatica produsa de chimioterapie
– anti-aging

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.