0

Primii pasi in viata religioasa inseamna cititul Bibliei

Orice crestin stie despre cartea de capatai a vietii religioase si anume Biblia de studiu. Indiferent de varsta, de caz si de momentul din viata fiecaruia sa citesti Biblia este acel moment de revelatie care deschide noi oportunitati, de a descoperi complexitatea religiei si ce inseamna sa crezi in asta.

Multi spun ca fara fapte concrete este greu de crezut ca anumite lucruri nu au cum sa fie adevarate, cu un substrat crezut si veridic. Insa a fi credincios inseamna in egala masura sa crezi cu tarie in divin, cel care desi nevazut fizic isi revarsa puterea peste cei care stiu ca fara divinitate nu ar fi existat practic.

Perpetuand ceea ce inseamna credinta in Dumnezeu, inspirand aceasta idee si celor mici Biblia reprezinta pentru multi modalitatea prin care fiecare dintre noi poate descoperi lumea altfel. Relatarile din Biblie sunt expuse in asa maniera incat sa fie intelese de toata lumea, avand si explicatii si mentiuni care sa faca din aceasta lectura nu numai o placere insa o intelegere deplina.

Fata de cazurile clasice ale Bibliei cea de studiu se dedica celor care isi doresc cu adevarat sa invete ceva din aceasta carte. Se dedica celor care gandesc profund si de asa maniera cat sa nu isi impuna limite. Cu alte cuvinte nu va conta sa rasfoiesti o astfel de carte crezand ca actul in sine este de ajuns sa bifezi in lista ta un lucru; fara a gandi superficial asta inseamna sa te preocupe modul in care intelegi cu adevarat Biblia, absorbi informatia si iti formezi si mai bine baza religioasa. Asa se face ca Biblia de studiu aduce marele avantaj de a explica prin note textul ce ar putea parea greoi pentru unii, prin exprimare si prin complexitatea de aspecte si povestiri de fapte. Cu detalieri la orice pas Biblia de acest fel se doreste in adevaratul sens al cuvantului sa fie perceputa in esenta sa ca atare.

Fara o baza religioasa omenirea nu ar avea sansa. Fara sa crezi cu tarie in ceva nu ai putea fi un om deplin. Si conteaza in egala masura sa fii spiritual, sa traiesti frumos si dupa cuvantul lui Dumnezeu, cinstind a sa putere. Biblia te invata, te inspira si iti relateaza evenimentele ce au avut loc, istoria religiei in care crezi. Si fara repere din trecut nu vom putea intelege ce ni se intampla, de ce si cum putem trece mai departe, cum putem gasi sursa puterii interioare.

 

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.