Cătălina a avut tupeul să-l refuze pe Luceafăr”
Luceafarul, dornic de răzbunare, îi prinde pe cei doi îndrăgostiţi şi îi învăluie în ura pe care acesta a cuprins-o fiind trădat de Cătălina”
Eminescu e cel mai mare romancier din literatura română, având poezii precum: Luceafărul…”
Trăind în cercul vostru strâmb…”
Alt elev a încercat să descifreze sensul poeziei “Floare albastră”:
Fineţea petalelor şi firavitatea florii reprezintă cât de delicate sunt femeile şi că trebuie umblat cu grijă când le ţinem în palme”
La primul subiect, unde au avut de explicat folosirea cratimei în secvenţa “câte-o”, doi elevi au scris:
rolul cratimei face o pauză între “câte” şi numărul hârtiilor”
rolul cratimei este de a evita iadul”
La cerinţa unde aveau de scris despre caracteristicile genului epic, un elev este de părere că “cele 2 trăsături ale genului epic sunt: oasele dureroase, personaje şi epitetul “soarele rece”. ”
Iar la textul argumentativ despre stilul de viaţă sănătos, e bine să ştim că “majoritatea fructelor nu se consumă împreună cu legume, din cauza acidităţilor conţinute de către amândouă”.
Rolul verbelor la imperfect e să înţelegem că autorul era la început şi nu scria chiar grozav. Mai târziu în opera artistică criticii au observat că totul a devenit perfect, mai ales verbele”
Solicit comisiei să ia în calcul că acest subiect este o capcană şi să îi ajute pe elevi să nu cădem în ea”
Propoziţie cu expresia os: Când i-am zis că îmi trebuie mai mulţi bani de buzunar, tata mi-a spus că ofticosu roade osu”
În poezia “Leoaica tânară iubirea” autorul vede dragostea aşa neliniştită şi agitată ca un animal fioros înainte să se repeada la prada lui”
Verbele la imperfect sunt împrumutate de poeţi de la olteni că ei spun cu învăţai, fusei, mâncai. Şi au impresia că sunt mai şmecheri dacă le scriu în textele lor”
Nu înţeleg de ce avem poezie când toţi copiii au zis că nu le place poezia. Doar aşa ca să luam note mici”
Promovarea stilului de viaţă sănătos este aşa ca să mai facă unii nişte bani, dar eu cred că eşti sănătos când mănânci ce îţi place. Mai repede mă îmbolnăvesc când mănânc ceva ce nu-mi place decât o shaorma”