0

Pescuim ceva?

Pescuitul. Acest sport care te relaxeaza in zilele insorite, dar si ploioase. Cea mai frumoasa senzatia cand pleci acasa cu o prada mare si frumoasa. Pescarul amator nu conteaza ce prinde si cat prinde, pentru el conteaza mai mult relaxarea si berea rece care o savureaza pe balta.
Pescarul profesionist foloseste tot felul de kituri pescuit pentru diverse specii de peste precum:

– Pescuitul la crap:

Echipament: – Mulineta – Mulinetele de crap se împart în două categorii: cu baitrunner si fara. Avantajul cel mai mare avantaj este ca, in momentul in care intepi si decuplezi baitrunnerul, mulineta e deja gata de dril, fara a mai pierde timp (uneori foarte pretios) cu reglarea franei de tambur. E un sistem uşor de folosit si util in multe situatii. Dezavantajul este ca aceasta are mai multe componente deci este automat mult mai grea.

Mulinetele fara baitrunner sunt recomandate doar cele cu frana pe fata fiind mai fiabile.

Cum se aleg carligele de pescuit? Principalul criteriu este varful acestuia. Cu cat este mai ascutit, cu atat penetreaza mai rapid gura             crapului. Alt criteriu este grosimea acestuia. Cu cat carligul e mai mare, cu atat mai groasa e sarma din care a fost construit, deci si greutatea acestuia.

Din fericire tehnologia a inventat carlige foarte durabile precum: carligele teflonate, carlige ascutite chimic, carlige cu ochetul perfect rotund si inchis.

In cazi de cauti fire de pescuit la crap rezistente la abraziune iti recomandam : Shimano Technium, Fox Soft Steel, Sufix Tritanium si Nash Bullet XT.

– Pescuit la rapitor :

Momeala : monturi pentru pescuit rapitori,lingurite oscilante,shad,jig-uri,momeli artificiale.

Echipament:  Se alege in functie de specia vizata, de regula salau sau stiuca, lansete din clasele ML sau L, iar nalucile folosite sunt softuri armate pe jiguri usoare, ce rar depasesc 8 – 10 grame si  crankbaituri de 5 – 7 cm.

Lansete recomandate pentru rapitori sunt cele de la : Abu Garcia, Berkley, Centurion, Colmic, Cormoran, Daiwa, Eagle Claw, Energoteam, Fenwick, Jaxon, Lamiglass si multe altele. Mulinete va recomandam pe cele de la : Banax, Cormoran, Daiwa, Lineaeffe si altele.

Pentru stiuca trebuie sa aveti grija ce fel de momeala folositi si aranjati corespunzator ancorele si acele.
Nalucile pentru rapitor sunt impartite in: rotative, oscilante, voblere, twistere, shaduri, pilkere.
Ce alte accesorii mai poti gasi la magazinele online pentru pescuitul la rapitor?
Ac pentru legarea pestisorilor de 13 si de 25 de cm, agrafa pentru legarea firului impletit, bride negre pentru strune, cascator stiuca, clonc, degorjor, gafe, grip pistol, pensete, pompe de aer, recuperator voblere si altele.

Reguli pentru pescuitul la rapitori ?

  • Rabdarea cred ca este pe primul plan la fiecare partida de peste.
  • Discretia este foarte importanta si ea. Trebuie sa pastram o anumita distanta deoarece prindem mai usor un peste care nu ne simte prezenta.
  • Precizia – Trebuie sa lansam cu grija si de preferat dincolo de cuib.
  • Cautarea – Desi reproducerea are loc in ape mai mici, nu trebuiesc evitate apele din vecinatatea acestora.
  • Locatii – Locatiile vizate la inceput de primavara sunt baltile si mai putin raurile care, de regula, acum sunt umflate ca urmare a topirii zapezilor din iarna sau a ploilor de primavara.
    Deci cand dam la peste?

marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.