2

O poveste…

Se spune ca urmatoarea intamplare este adevarata. Dumnezeu sa il odihneasca in pace pe doctorul Pesamosca.

Un doctor intrase grabit in spital, dupa ce fusese telefonat pentru o interventie chirurgicala urgenta. El a raspuns apelului cat mai curand posibil, si-a schimbat hainele si a mers direct la blocul de operatie.
L-a gasit pe tatal baiatului plimbandu-se pe coridor, asteptand medicul. Vazandu-l, tatal a strigat: “De ce v-a luat asa mult timp sa veniti? Nu stiti ca viata fiului meu este în pericol? Nu aveti simtul responsabilitatii?”
Medicul a zambit si a spus: “Imi pare rau, nu eram in spital, si am venit cat de repede am putut, dupa ce am primit apelul… Iar acum, mi-as dori sa va calmati, pentru a-mi putea face treaba.”
“Sa ma calmez?! Daca fiul dumneavoastra ar fi in camera asta acum, v-ati calma? Daca propriul fiu v-ar muri acum, ce ati face??” a spus tatal furios.
Doctorul a zambit iar si a raspuns: “Voi spune ceea ce Iov a zis in Cartea Sfanta- “Gol am iesit din pantecele mamei mele, si gol ma voi intoarce in sanul pamantului, binecuvantat fie Numele Domnului.”- Doctorii nu pot prelungi viata. Duceti-va si mijlociti pentru fiul dumneavoastra, noi vom face tot ce putem prin harul lui Dumnezeu.”
“A da sfaturi cand nu suntem ingrijorati e foarte usor”, a murmurat tatăl.
Operatia a durat cateva ore, dupa care medicul a iesit fericit. “Slava Domnului! Fiul dumneavoastra este salvat!” Si fara sa astepte raspunsul tatalui, si-a vazut de drum, fugind. “Daca aveti vreo intrebare, intrebati-o pe asistenta!”
“De ce este asa arogant? Nici nu a asteptat cateva minute pentru a-l intreba despre starea fiului meu”, a comentat tatal, cand a intalnit-o pe asistenta la cateva minute dupa ce medicul plecase.
Asistenta a raspuns, curgandu-i lacrimi pe fata: “Fiul sau a murit ieri intr-un accident de masina, era la inmormantare atunci cand l-am sunat pentru operatia fiului tau. Iar acum, ca a salvat viata fiului tau, a plecat fugind pentru a termina inmormantarea fiului sau.”

NICIODATA NU JUDECA PE NIMENI, deoarece niciodata nu stii cum e viata unora, sau ce se intampla, sau prin ce trec.

MucRoz

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.