0

Ce dansam la nunta?

Fie ca este vorba despre cea mai frumoasa zi din viata ta- adica esti mire-,  fie ca esti nas sau socru sau simplu invitat, este obligatoriu sa stii sa dansezi!

Pentru ca, nu-i asa- nu exista nunta fara muzica, sau, cum se zice pe la noi, fara lautari!

Sa stii  nu numai ce inseamna o hora, o sarba, dansul mirelui sau al miresei sau o brasoveanca (chiar daca nu esti brasovean!) ci si sa le invarti!  Geamparaua, invartita, perinita, alaturi de  vals, tango, merengue, salsa, cha-cha sau reggaeton pana la rock’n’roll si hip-hop, pe toate ar cam trebui sa le stii. Si chiar un dans al pinguinului si el meneaito.

Ei bine, sigur nu te vei descurca invatand de la unii membri ai familiei sau de la prieteni sau incercand sa accesezi youtube-ul pentru  a rezolva problema. Si varianta cursurilor on-line nu este de urmat, pentru ca orice greseala facuta nu este indreptata din cauza lipsei unui instructor. In fond, dansul este o explozie de bucurie,un mod de a-ti arata incantarea  alaturi de cei dragi si nu momentul in care demonstrezi ca detii doua picioare stangi !

E sigur, astfel, ca  ti-ar placea sa-ti uimesti prietenii si pe cei apropiati, dansand mai bine decat au crezut ei ca stii. Ti-ai dori sa dansezi o batuta  sau o sarba, fara sa simti ca te faci de ras.

Intr-o astfel de situatie, cel mai indicat este sa iei lectii de dans nunta.

O  sa te relaxezi, o  sa te simti bine si in acelasi timp o sa imbini utilul cu placutul. O sa socializezi,o sa furi o miscare, o sa inventezi alta, o sa te simti invatat si artist

Daca accesezi  mai multe astfel de site-uri, vei vedea ca ofertele abunda. In general, cam 5-6 sedinte sunt suficiente pentru a prinde miscarile, cu conditia sa dai dovada de determinare si de atentie. Un coregraf / un instructor de dans este un prieten, un profesor si un partener de dans. Ai nevoie de el. Iti va explica ce semnifica fiecare dans, iti va spune diferenta intre valsul vienez si valsul miresei, cum dozezi efortul la o sarba sau o geampara si care sunt pasii de cha- cha.

De la un dans de muzica populara sau unul latino, pana la un dans modern, pe ritmul muzicii pop, rock sau alternativa, totul trebuie invatat metodic, constient si, mai ales cu placere.

Atmosfera degajata si o sala care iti  este in totalitate pusa la dispozitie, cu o echipa de profesionisti atenti si implicati sunt, deasemenea, foarte importante. Trebuie sa simti placere si bucurie, nu sa iti fie teama ca tipa un instructor la tine!

Muzica, de asemenea, este si ea foarte importanta, ea trebuie sa curga,lin, spre inima si sufletul tau, nu sa iti urle in cap vreo banda zgariata si gajaita.

Alege sala si instructorul cu atentie! Informeaza-te! Selecteaza!

Daca vei fi ales intelept, vei putea aplica regula de aur: sa te simti liber sa dansezi pe ce iti pofteste inima si cat te tin picioarele.

 

marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.