5

La stomatolog

Multi tineri, datorita fricii instalate in sistemul lor nervos fata de medicii stomatologi, refuza categoric ingrijirea dintilor si vizitele la medicul stomatolog.

Frica nu are nimic bun in aceasta treaba, fiindca dantura trebuie intretinuta la fel ca si restul organismului. Toate “interventiile” se fac sub anestezic, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa iti fie frica de durere, fiindca nu vei simti nici-o durere. Chiar trebuie sa incerci si www.doctoraminov.com

Sa incercam si implanturi dentare? Sau nu stim ce sunt alea? La acelasi doctor le poti face.

Implantul dentar este o piesa din titan, de cele mai multe ori sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural care lipseste.

Plasarea lui se face dupa ce locul extractiei este vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, comparand-o ca agresivitate cu o extractie. Daca esti viteaz poti sa rezisti la o astfel de interventie.

Ma duc destul de des la medicul stomatolog si va spun ca nu aveti de ce sa va fie frica. Stiu ca multi se plang de zumzaitul acelui aparat care ne este introdus in gura si curata pe-acolo caria si alte cele, dar nu va face nimic, este vorba de un motoras la acel aparat, si ca orice motoras, trebuie sa zazaie si el ceva acolo, dar nu va mananca.

Imi aduc aminte prima data la dentist ce speriat mai eram. Stateam in fata usi si asteptam sa intru de parca imi asteptam calaul. Eram asa de ferm convins ca o sa-mi scot maseaua. Pana am auzit din cabinet un urlet si dupa ceva minute a iesit un copil. Ma credetei sau nu era plin de sange pe la gura, dar era ceva normal ca i se facuse o extractie. Totusi nu inteleg de ce a urlat. Poate a fost un caz mai nefericit de medic stomatolog. Eu cel putin am avut noroc si am simtit durere doar cand mi-a omorat nervul.

Am intalnit persoane carora le-au venit rau asteptand in sala de asteptare, si erau persoane pe la 30-40 de ani. Zau asa….

Igiena gurii este foarte importanta. Daca nu avem grija de dantura noastra,nu numai ca vom avea un aspect total neplacut si inestetic al gurii intr-o perioada destul de scurta, dar daca ne gandim spre viitor,vom ramane si fara dantura de tineri si vom suferi mai mult.

Conform unui sondaj, peste jumatate din populatia Romaniei nu cumpara pasta de dinti, dar sa mai vorbim si de vizite periodice la medicul stomatolog…

 

Ai grija de dantura ta, fiindca astfel, ai grija de tine.

 

MucRoz

5 Comments

  1. Eu nu inteleg chiar deloc persoanele care isi amana vizita la stomatolog datorita … fricii.

    E la mintea cocosului ca daca o interventie pentru o carie de 3 luni iti va provoca un disconfort usor sa spuem, daca mai astepti alte 3 – 4 – 5 – 12 luni, acea carie probabil se va transforma intr-un mini crater iar interventia va fi mult mai neplacuta si posibil usor dureroasa.

  2. Foarte bun articol, in prezent metodele au evoluat foarte mult, nu mai este ceva oribil mersul la dentist, cea mai grea parte este sa ai banii necesari dar merita.

  3. Este de inteles ca multi oameni inca au amintiri neplacute legate de dentist dar tratamentele au evoluat foarte mult si nu mai este ce era odata. Este o investitie care merita.

  4. Foarte bun articolul, multumesc pentru informatie. Mai mult din jumatate de probleme se pot preveni daca nu uitam de periajul zilnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.