0

Iti mai aduci aminte de Popeye Marinarul ?

Eu da. Cum as putea sa uit personajul de desene animate  care intr-un fel ma convins ca spanacul te face sa ai muschi. Ce mancam eu mai mereu la mese? Normal ca spanac.
Popeye Marinarul a devenit un erou al perioadei Marii Crize Economice dupa prima sa aparitie publică in benzile desenate din 1929. Caricaturistul american Elzie Crisler Segar l-a conceput ca pe un simbol al clasei muncitoare.

Popeye este atat de popular, incat Malta a modelat un sat intreg – Sweethave Village – dupa satul imaginar al personajului de desene animate.

In Jurnalul Medical Britanic, o idee care sustine ca Popeye, care ar fi propulsat cu o treime consumul de spanac din SUA, s-ar fi nascut dintr-o eroare zecimala cu dare de spanac.

Descoperirea faptului ca spanacul este o sursa de fier la fel de valoroasa ca si carnea rosie a fost facuta în anii 1890 si s-a dovedit o arma propagandistica utilă pentru zilele fara carne ale celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Statuia lui Popeye din Crystal City, Texas, comemoreaza faptul ca el a reusit de unul singur sa ridice consumul de spanac cu 33%.

 

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.