0

Incaltamintea a evoluat

Încățămintea a “evoluat” de-a lungul anilor căpătând diferite forme și mărimi. Tehnica de producere a evoluat și ea enorm de mult, țin minte că străbunicu meu făcea încălțăminte din șoric de porc, de atunci, și până acum, nimic nu mai e la fel. Pielea este încă un element important și este material primă pentru producerea de încățăminte, blănuri, poșete, portofele, ș.a.m.d.

Cea mai veche încățăminte datează de acu’ 10.000 de ani, a fost descoperită în Oregon, Statele Unite ale Americii. Cum am spus, încălțămintea a căpătat mai multe forme și mărimi, putem clasifica încățămintea astfel:
• După anotimp: avem încățăminte de vară și iarnă
• După sex: incaltaminte de baieti si pentru fete
• Sport: adidași, teniși, ș.a.m.d.
• Papuci
• Pantofi

Mărimile lor diferă și deseori lumea este confuză pe acest aspect. Dacă ești european și te duci în america și ceri “încălțăminte pentru băieți mărimea 42”, s-ar putea ca vânzătorul să rămână fără cuvinte. De ce? Numerotarea europeană diferă de cea americană. Mărimea 42 este echivalentă în Statele Unite ale Americii cu mărimea 9. Asta pentru numerotarea masculină, pentru feminim, numărul 42 este echivalent cu mărimea 10. Deci avem fel și fel de numerotări:

• Numerotare eurpeană
• Numerotare engleză
• Numerotare metrică
• Numerotare americană

Cam așa arată tabletul de mărimi. Trebuie să ținem cont de el în cazul în care dorim să facem o achiziție, să zicem încălțăminte pentru băieți din Statele Unite ale Americii. Ne uităm pe tabel și găsim coeficientul lui.
A devenit o problemă în industria de încălțăminte faptul că fiecare continent are un mod diferit de a numerota mărimea încălțămintei, chiar nu văd motivul pentru care să nu se abordeze o mărime unică peste tot, astfel, nu vom mai avea probleme cu încălțămintea și nu vom mai pierde timpul pe retur-primire-testare. Noi europenii avem un mod mai “perfect” pentru a numerota încălțămintea, mie unu mi se pare mai ușor așa, desigur, noi așa ne-am obișnuit, cu siguranță pentru americani, mărimea europeană este ceva…abastract. În orice caz, încălțămintea nu mai este cum era și din câte vedem, această industrie evoluează enorm de mult. Noi companii și corporații i-au ființă în fiecare lună, iar într-un timp record, ajung în topuri. Asta și din cauza materiei prime pe care toți am dori să o regăsim în încălțămintea noastră, pielea. Ghetele din piele, pantofii din piele, toate acestea sunt la mare căutare, nu numai pentru că sunt rezistenți, dar să fim serioși, arată și foarte bine. Prețul…aici mai discutăm

marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.