1

Importanta filtrelor de aer

Toata lumea stie ca motoarele tuturor vehiculelor trebuiesc protejate, la fel ca si celelalte elemente ce fac parte dintr-un automobil. Insa, nu multa lume este constienta de faptul ca, pentru a proteja motorul unui vehicul, este necesar un filtru de aer atasat la vehicul. Sensul si necesitatea filtrului de aer intr-un vehicul este explicat prin mai multe avantaje pe care acesta le aduce ansamblului de sisteme tehnice dintr-un vehicul.

In primul rand, dupa cum am precizat si mai devreme, un prim privilegiu de care se bucura vehicolul cand i se ataseaza un filtru de aer consta in faptul ca acesta ajuta la protejarea motorului. Astfel, automobilul este aparat de actiuni daunatoare si de eventualele pericole ce pot aparea in lipsa unui filtru de aer.

Al doilea avantaj il reprezinta faptul ca motoarele cu ardere interna (adica motoarele de pe vehiculele si utilajele acestora) sunt mult mai putin poluate cu fum sau praf. Tocmai de aceea sunt absolut indispensabile filtrele de aer precum cele de pe  www.filtreutilaje.eu , deoarece in incaperea de ardere trebuie sa isi faca prezenta doar aer curat, fara  praf, fum sau alte impuritati ce dauneaza grav motoarelor cu ardere interna.

O a treia parte avantajoasa a folosirii unui filtru de aer pe un motor cu ardere interna este reprezentata de faptul ca, datorita lui, durata de viata a vehiculului este considerabil crescuta, ajungandu-se, astfel, ca viata automobilului sa fie crescuta cu pana la 10 ani. Acest fapt arata cat de importanta este utilizarea unui filtru de aer pe  orice motor cu ardere interna a unui autovehicul.

In ultimul rand, dar printre cele mai importante avantaje ale folosirii unui filtru de aer consta in faptul ca, prin el, este redus considerabil consumul de carburant folosit de autovehicul, pana la 12% (considerand ca modul de condus al autovehiculului este normal sic a starea lui este buna). De asemenea, puterea motorului cu ardere interna creste pana la 10%, fapt realizabil printr-o turatie cu aproximativ 350 de rotatii pe minut.

Asadar, tocmai v-au fost prezentate avantajele folosirii unui filtru de aer pe autovehiculele voastre, avantaje ce au ca scop sa intelegeti importanta filtrelor de aer si consecintele la care va expuneti masina atunci cand NU folositi aceste filter de aer.

In concluzie, avand in vedere argumentele de mai sus, orice sofer care tine pastrarea integraitatii  autovehicolului  pe care il conduce, ar trebui sa realizeze importanta utilizarii filtrelor de aer pe utilaje.

MucRoz

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.