0

De ce este important un asistent medical

Asistentii medicali sunt eroii subestimati ai sistemului de sanatate. Acestia ofera peste 90% din asistenta medicala din lume. A fi asistent medical inseamna a alege o meserie pe care sa o faceti cu multa dedicare si pasiune, pentru ca nu este un simplu job, ci o chemare, un mode de viata. Persoanele care isi doresc sa imbratiseze aceasta cariera, trebuie sa studieze toata viata. Desi tehnicile de baza nu se schimba, exista proceduri si multe alte lucruri ce evolueaza odata cu medicina. O asistenta sau un asistent medical trebuie sa citeasca si sa se instruiasca constant. Exista literatura de specialitate ce nu trebuie sa lipseasca din lectura unui asistent bun.

De exemplu, Ghid de Nursing de Lucretia Titirca este un nume de referinta in acest sens. Lucretia Titirca este una din pionierele nursingului romanesc, fiind adesea comparata cu Florence Nightingale. Autoarea acestui Ghid nursing, dar si al altor titluri importante, este un nume binecunoscut nu doar in Romania, ci si peste hotare, unde a fost distinsa cu numeroase premii si recunoasteri internationale pentru aportul adus asistentei medicale.

La librariadelfin.ro puteti gasi Ghid de nursing Lucretia Titirca, la un pret exceptional. Cum spuneam, aceasta este o carte de capatai pentru persoanele care doresc sa isi insuseasca nu numai tehnici de asistenta, ci sa invete ce inseamna, de fapt, meseria in sine. Este vorba atat de partea practica, cat si ce inseamna ea din punct de vedere psihologic. Este vorba despre impactul pe care asistentul medical il are aspura celor din jur. Meseria este una extrem de importanta si necesara si iata de ce: 

1. Job emotional

Asistentele executa o munca emotionala pe care nu toata lumea o poate face. Ele lucreaza cu oameni de toate varstele, de la copiii nou-nascuti pana la persoane care se afla in ultimele clipe ale vietii. Este unul dintre cele mai emotionale locuri de munca si necesita multa putere. Asistentii medicali trebuie sa petreaca ore intregi sub presiune si sa isi pastreze si zambetul pe buze.

2. Stiu putin din tot

In timp ce asistentii medicali sunt impartiti pe specialitati, de obicei, ei trebuie sa stie putin din toate. Acestia va pot spune totul, de la oncologie la ginecologie, deoarece trebuie sa ajute pacientii sa faca fata unei multitudini de probleme diferite. Asistentii trebuie sa invete cat de mult posibil, astfel incat sa fie capabili sa trieze si sa ajute fiecare pacient care vine intr-o clinica sau un spital. Pasiunea si daruirea sunt elemente necesare ale unui asistent sau asistente.

3. Ore lungi

Un lucru pe care s-ar putea sa nu-l stiti despre asistentele care va intampina cu un zambet este ca probabil au fost acolo mai mult timp decat va puteti imagina. Asistentele lucreaza in schimburi lungi pentru a oferi sprijin pacientilor, dar si medicilor. Oricat de obosite ar fi, nu isi permit niciodata sa se relaxeze sau sa nu ofere ingrijire de calitate pacientilor lor.

4. Sunt puratori de cuvant

Cine a trebuit stea in spital pe termen lung pentru o problema stie ca asistentii medicali sunt de obicei cei mai mari sustinatori. De multe ori medicii nu au timp sa interactioneze cu pacientii, in afara de citirea graficelor lor si a micilor intalniri, astfel incat nu sunt intotdeauna constienti de problemele dvs. de zi cu zi. Asistentele sunt alaturi de dvs aproape tot timpul, creand planuri de tratament si va ajuta cu tot ceea ce este necesar.

Desi sunt inima si sufletul sistemului de asistenta medicala, asistentele sunt adesea ignorate si nu obtin aprecierea pe care o merita. Cu toate acestea, ele nu permit niciodata ca acest lucru sa le opreasca sa ofere cel mai bun nivel de ingrijire disponibil. De aceea asistentii medicali sunt unii dintre cei mai importanti oameni din sistemul de sanatate.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.