0

Cum ne redecoram casa in cel mai frumos mod?

Dintotdeauna am visat la o casa decorata simplu dar cu bun gust si eleganta, cu detalii de design interior particulare, in masura sa vorbeasca despre noi in cel mai frumos mod. Insa este o sarcina aproape imposibila, in special daca nu avem habar de amenajari interioare.

Ce inseamna decorarea cu bun gust?

Fiecare zona a casei, mobilierul, accesoriile cu care ne decoram locuinta sunt o reprezentare a propriei personalitati. Combinarea cu gust a elementelor de design interior este un mod prin care le comunicam celorlalti ceva despre noi. Pentru a nu da gres, pentru a nu lasa loc interpretarilor eronate, trebuie sa stim cum sa alegem si sa imbinam orisicare piesa.

Fiecare casa are in spatele sau o anumita istorie, de lunga sau de scurta durata, este un fel de naratiune ce vorbeste despre persoanele care au trecut pe-acolo sau inca mai locuiesc in ea. Redecorand-o dupa chipul si asemanarea noastra este cum ne-am spune povestea de viata sau pe cea a stramosilor. Este cum am plasmui propria istorisire alcatuita din nenumarate vise, sperante si proiecte, o poveste in care alegerile si solutiile ne-au ajutat ca de fiecare data sa descoperim altceva, ceva nou dar care ne caracterizeaza.

Este foarte adevarat ca in prezenta unei pronuntate carente de simt estetic, fara un designer de interior, decorarea locuintei are toate sansele sa se finalizeze cu un esec total. Si in locul unui ambient stilat, in ton cu cele mai noi tendinte, ne gasim doar cu investitii inutile intr-un mobilier si accesorii de design interior kitchioase, ce nu au nimic in comun nici cu rafinamentul, nici cu propria personalitate.

Inceputul..

Hotarati sa ne amenajam locuinta, trebuie sa incepem de la dorintele si exigentele pe care le avem de la un anumit spatiu sau mobilier. Este necesar sa stim sa-i atribuim fiecarei incaperi destinatia ce i se cuvine, in perfecta concordanta cu nevoile noastre.

Apoi ne vom orienta sa alegem cu grija mobilierul si piesele complementare de decor. Atenti la toate detaliile, intr-un final trebuie sa fim capabili sa recompunem ambientul, asezand fiecare obiect de design interior fara deficite de stil, astfel incat sa devina o reprezentare a personalitatii noastre individuale.

Posibil sau imposibil?

Casa in care vom locui in curand sau in care locuim deja este asadar mai mult decat oglindirea celor mai particulare dintre pasiunile noastre. Este infatisarea pretentiilor si a asteptarilor pe care le manifestam, dar mai intai de toate este reflexia gusturilor si a celui mai rafinat simt estetic.

Nu-i deloc usor sa reusim sa imbinam totul cu stil si eleganta. Nu-i deloc simplu ca fara un designer interior sa amenajam fiecare coltisor respectand atat utilitatea spatiilor, cat si trend-urile lansate in industria amenajarilor de spatii interioare.

Reusitele…

Pentru ca nereusitele sa se transforme in reusite, ne putem incredinta recomandarilor sugerate si muncii prestate de specialistii in amenajari interioare. Expertii in arta decorativa, in arhitectura si design interior sunt cei mai in masura sa ne preia sarcinile aproape imposibile, ducandu-ne la indeplinire visele la care aspiram.

Interventia unui designer interior priceput este vizibila incepand de la eliminarea elementelor inutile din cadrul perimetrului locuibil si pana la gasirea celor mai potrivite solutii de redecorare, in concordanta cu pretentiile avute si nu in ultimul rand cu bugetul de care dispunem.

Mana si mai ales ochiul format al expertului in design interior sunt singurele in masura sa ajute la conturarea si punerea in aplicare a ideilor pe care le avem, fara risipa materiala si de energie. Iar rezultatele nu vor intarzia sa apara imediat ce ne vom fi vazut visele devenite realitate: o casa frumoasa, bine organizata, studiata sa ne reprezinte cel mai bine personalitatea individuala si nazuintele mai mult sau mai putin modeste.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.