0

Cele 4 clipuri animate din hiphop-ul romanesc. (Sau 5?)Care iti place?

Update: Nu cum am reusit sa uit de videoclipul piesei “Oamenii mei” a celor de la Morometzii. El este lansat pe data de 3o ianuarie 1999 si era realizat de catre Stefan Buzea. Acesta a fost primul clip animat din romania

Al doilea dintre cele mai vechi clipuri animate in totalitate din hiphop-ul romanesc este cel al piesei ” Smoke flow ” si ii apartine lui Cheloo de la Parazitii in colaborare cu trupa Killarmy din 2006.

Al treilea videoclip este cel a lui Vlad Dobrescu la piesa ” Globul de Cristal” si este o colabore cu colegii de la trupa CTC, Deliric si Doc. Acesta a aparut pe 8 decembrie 2013 si a fost realizat de cei de la Reeanimation din Targu-Mures  (produsul final este o animatie al carui scenariu respecta 100% versurile scrise de Dobrescu, Deliric si DOC.)

Iar al patrulea si speram sa nu fie ultimul este cel al lui Guess Who la piesa “Cupidon” o colaborare frumoasa cu Irina Rimes. Multi spuneau ca e singurul de acest gen, dar se pare ca nu este tocmai adevarat . Desi sunt de parere ca este cel mai bine realizat si se vede cat de mult a fost gandit si cata munca a fost depusa pentru realizarea acestuia. Bine, acum trebuie sa ne gandim si la anii de lansare a celorlalte clipuri.

Mai jos aveti cele 4 clipuri in ordine cronologica. Plus un bonus.

 

 

Si ca bonus il avem pe Micutzu cu piesa G.U.T (Gras, Urat, Tocilar). Desi face mai mult stand-up comedy eu zic ca este pe drumul cel bun la capitolul hiphop, nu?

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.