0

Cantece pentru copii

Cantece pentru copii cu scop logopedic

Atunci cand cel mic incepe sa vorbeasca, una dintre cele mai bune metode prin care il poti ajuta sa invete sa pronunte sunetele corect este sa fredonati impreuna diferite cantece pentru copii care folosesc tehnici de dictie. Daca fiul sau fiica dumneavoastra are o tulburare de limbaj, pe langa exercitiile logopeedice facute cu un profesionist, va recomandam sa incercati sa ii prezentati acele cantece pentru copii care lucreaza cu grupurile de sunete problematice, aceasta fiind o abordare care este mai pe placul celor mici si care da rezultate foarte bune, in timp.

Cantece pentru copii cu alfabet

Unul dintre cele mai bune exercitii de logopedie sunt cantecele pentru copii care prezinta alfabetul. Astfel, cel mic nu doar ca isi va corecta felul in care pronunta fiecare litera in parte, cantand alaturi de solist, insa isi va imbogati si bagajul de cunostinte generale si vocabularul cu termeni, expresii si notiuni noi.

Exista nenumarate astfel de cantece pentru copii disponibile la doar un click distanta, astfel incat puteti sa le alegeti pe cele care ii plac in mod special copilului dumneavoastra si care il ajuta foarte bine.

Cantece pentru copii cu aliteratii

Aliteratiile sunt repetarile unui sunet sau a unui grup de sunete in cuvinte care se succed, acesta fiind un procedeu stilistic des folosit in poezii si cantece.

Recomandam ascultarea si fredonarea cantecelor a caror versuri prezintaa aliteratii ale sunetelor si grupurilor Z, S, Ce, Ci, M, N, G, R si F, acestea fiind cel mai des pronuntate gresit de catre cei aflati la o varsta frageda. Un exemplu de astfel de versuri sunt „Pisicuta, pis, pis, pis, te-am visat azi-noapte-n vis”, unde se repeta litera S suficient de des incat sa ajute pronuntia unui copil cu sigmatism.

Cantece pentru copii despre natura

Desi nu sunt in mod special adresate problemelor logopedice, cantecele despre natura il fac mai atent pe cel mic la mediul exterior, invatandu-l sa iubeasca toate aspectele ei si, implicit, pe el insusi. Un exercitiu indirect logopedic, fredonarea unui cantec despre natura ne face mai atenti la esenta ei prezenta in noi, astfel incat cel mic va fi mai atent la felul cum se raporteaza, inclusiv verbal, la mediul inconjurator.

Multe denumiri de animale ridica probleme de pronuntie, iar asocierea acestora cu imagini il va ajuta pe cel mic sa retina mult mai bine felul in care este pronuntat un anumit cuvant sau sunet. La fel ca in exemplul cu pisica din randurile de mai sus, repetarea denumirilor da nastere unui exercitiu de antrenament a pronuntiei, astfel incat copilul va reusi, in scurt timp, sa pronunte cuvintele si sunetele asa cum trebuie.

Sute de cantece se gasesc de cumparat in magazinul Ani de Scoala, astfel incat fiul sau fiica dumneavoastra sa aiba acces la toate resursele de care are nevoie pentru a isi dezvolta vocabularul si a invata cum sa exprime fiecare sunet in mod corect si cat mai usor de inteles. Veti gasi cantece care abordeaza diferite subiecte, multe dintre acestea fiind recomandate pentru ca cei mici sa invete pronuntia corecta a cuvintelor si grupurilor de litere.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.