0

Cand iti este de folos o butelie hidrofor?

Desigur, inainte de a vorbi despre cum – dar mai ales despre cat si cand – ti-ar putea fi de folos asa ceva, ar trebui sa ne lamurim si mai ales sa lamurim pe toata lumea din jurul nostru care ne citeste acum, ce va sa zica un asemenea instrument.

Ca sa fiu mai pe intelesul tuturor, aflati ca o butelie hidrofor este, asa cum ii spune si numele, un recipient care se ataseaza la hidrofor pentru o mai buna functionare a acestuia.
Acuma, ca ne-am lamurit cu totii pe deplin, va aparea firesc o alta intrebare: bine, bine, cu butelia de hidrofor ne-am cam clarificat, dar un hidrofor, ce naiba mai este si ala?
Ei bine, dragii mei, aflati ca acest hidrofor se vrea a fi un fel de sursa de uz casnic care se ocupa de alimentarea cu apa pentru activitatile zilnice din gospodarie si mai ales pentru cele legate de gradinarit. Evident, utilitatea lui o pot simti cel mai bine cei care locuiesc la case. Fiind economic, silentios si extrem de eficient, un asemenea hidrofor poate fi mai mult decat ideal chiar si pe post de simplu sistem de alimentare cu apa la nivelul unei gospodarii, fiind proiectat sa reziste la orice tip de coroziune rezultat din interactiunea cu apa.

Orice hidrofor este prevazut cu o pompa fabricata din inox, prin care apa urmeaza sa fie pompata catre reteaua din gospodarie la orice presiune este nevoie. Aceasta pompa de inox va impiedica pur si simplu comunicarea cu apa care iese deja gata filtrata din interior de la hidrofor, si exteriorul in care se afla acesta. Astfel, apa nu va veni sub nicio forma in contact cu alte corpuri straine sau cu impuritati din mediul exterior.
Ca si mecanism de sustragere, de pompare si de filtrare a apei , totul este extrem de simplu.

Hidroforul in sine este prevazut cu un vas in care se poate gasi si o perna de aer. In toate cazurile in care se ajunge la a se pierde din acest aer, va scadea si presiunea, iar apoi pompa hidroforului nu va mai putea sa functioneaze la fel de corect.
Ca sa iti dai seama cand functioneaza corect hidroforul dupa perioade mai lungi de oprire si repornire, trebuie sa stii ca atunci cand pompa unui hidrofor porneste, trebuie lasata sa functioneze un timp ceva mai lung. Pentru ca daca va porni doar pe o perioada scurta, apoi se va opri si va reporni intr-un interval scurt de timp, asta inseamna ca acel hidrofor este totusi defect.

Daca se ajunge la o asemenea situatie, e clar ca perna de aer este cea din cauza careia s-a defectat hidroforul.

In acest caz, pentru ca acel hidrofor sa functioneze din nou la parametrii normali din fabricatie, tot ce va trebui sa refaci este presiunea din perna de aer. In acest scop trebuie mai intai sa il scoti din priza, apoi sa inchizi de tot si robinetul de la intrare, dupa care dai drumul la apa in casa si te ocupi ca sa iti golesti toata instalatia.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.