0

Alte 5 lucruri pe care le facem si dauneaza mediului

1. Atunci cand folosesti pasta de dinti cu granule din plastic

Unele mărci de pastă de dinți se mândresc cu microparticule de curățare care pot ajunge la puncte dificile pe care periuțele de dinți normale nu le pot. Dar aceste mărgele sunt confecționate din polietilenă și seamănă cu icrele. Când ajung în ocean, sunt mâncae de multe animale care traiesc in mare, compromitându-și sănătatea. Dar se pare că aceste microparticule compromit si sănătatea umană: se blochează în gingiile noastre și pot fi o capcană uriașă pentru bacterii, provocând infecții.

Pentru a evita aceste lucruri, căutați polietilenă pe lista de componente atunci când cumpărați pasta de dinți – va fi mai bine pentru toată lumea.

 

2. Atunci cand ai mai multe perechi de blugi

Imaginați-vă că faceti 104 dușuri. Vorbind în numere, adică 9000 de litri de apă – exact aceeași cantitate folosită pentru a produce o singură pereche de blugi. Dacă urmați tendințele modei, probabil că aveți mai multe perechi.

Nu trebuie să aboliți blugii din viața dvs., dar cumpărăturile conștiente sunt un început plăcut. Încercați să investiți într-o pereche bună, mai degrabă decât în multe de calitate scăzută. Există, de asemenea, unele mărci care investesc în sustenabilitate ca proces de fabricație, așa că căutați-le înainte de a cumpăra haine.

 

3. Aruncarea hârtiei de ambalat în loc să o reutilizăm

Din păcate, majoritatea hârtiei de ambalare frumoase și strălucitoare din darurile pe care le primim nu sunt reciclabile. Conțin aditivi de hârtie și părți din plastic care nu pot fi transformate în altceva. Deci alternativa este să le refolosiți! Și vă puteți folosi creativitatea pentru aceasta acoperind fundul sertarelor, ambalarea caietelor școlare, crearea de origami – sau dacă hârtia nu este prea încrețită – folosiți-o pentru a împacheta alte cadouri. Dacă ești cel care dăruiește, încearcă să folosești opțiuni durabile, cum ar fi pungi de hârtie maro, ziare vechi, țesături și orice altceva crezi că este frumos.

 

4. Oprirea luminilor fluorescente

Poate părea controversat, dar este mai bine să lăsați neoanele aprinse decât să le stingeți de mai multe ori pe parcursul unei zile. Acest lucru se datorează faptului că durata de viață a unei lumini fluorescente este estimată în funcție de numărul de aprinderi. Având în vedere că utilizează cea mai mare parte a consumului său de energie, dacă intenționați să intrați într-o cameră de multe ori pe zi, este mai bine să lăsați luminile pe tot parcursul timpului decât să le stingeți de fiecare dată când plecați.

 

11. Aruncarea uleiului în chiuvetă

 

Orice ai face, nu trebuie să arunci uleiul de gătit folosit în chiuveta. Acesta va infecta apa și va face imposibilă tratarea. Acest lucru se aplică, de asemenea, aruncării uleiului pe toaletă, deoarece poate bloca și țevile de acasă.

Când vine vorba de a scăpa de uleiul de gătit, cel mai bine este să știți cum gestionează orașul dvs. acest tip de deșeuri. Unele locuri au o politică de reciclare a uleiului care vă poate facilita lucrurile. Dar recomandarea implicită este să introduceți ulei în recipiente reciclabile și apoi să-l aruncați.

 

 

Și tu? Ce acțiuni ați descoperit că nu sunt bune pentru mediu? Împărtășește-ți gândurile cu noi în comentarii!

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.