0

5 lucruri pe care le facem si dauneaza mediului

Cand vine vorba de ideea „salvarii lumii”, am simtit deseori nevoia de a lua masuri mari, rezolvand toate problemele simultan, ca si cum am fi supereroi. Dar astazi, stim ca acest lucru este imposibil si ceea ce conteaza cel mai mult sunt micile lucruri pe care le facem in fiecare zi – sau incercam sa nu facem.

Folosirea capsulelor de cafea
A avea o masina de cafea cu capsule este una dintre acele facilitati contemporane care pare imposibil de scapat. Dar va trebui sa ne descotorosim de aceste comoditati intr-o zi. S-a dovedit ca aceste capsule de cafea nu sunt cel mai bun lucru pentru mediu si utilizarea acestuia ar trebui reexaminata cat mai curand posibil.

Deoarece a devenit foarte popular in intreaga lume, ne-am confruntat cu o cantitate foarte mare de capsule de cafea care nu sunt refolosite sau descompuse. Acestea sunt fabricate din diferite tipuri de materiale si nu ar trebui aruncate in niciun gunoi.

In schimb, ar trebui sa cautam marci care utilizeaza capsule biodegradabile sau reutilizabile, sa incercam sa reciclam ceea ce poti sau sa folosesti metoda veche de preparare a cafelei – stii, cea cu filtre de apa fierbinte si cafea.

Folosirea sapunului lichid

 

Sapunurile lichide nu sunt cea mai buna optiune atunci cand vine vorba de mentinerea unui mediu sanatos. Consumul de 5 ori mai multa energie in productie, au mai multe ambalaje implicate si au o amprenta de carbon mai mare decat cele in forma solida. De asemenea, avem tendinta de a folosi mai mult sapun atunci cand este lichid, ceea ce nu este o garantie a pielii mai curate. Cand aveti indoieli, alegeti un sapun in forma solida.

Lasarea electronicelor in stand-by

 

Nu are niciun scop util pentru a lasa dispozitivele electronice in asteptare, deoarece consumul de energie in acest timp inactiv este de fapt considerabil. La scara mondiala, acest lucru poate insemna ca modul de asteptare reprezinta 1% din totalul emisiilor de dioxid de carbon din lume. La scara interna, aceasta reprezinta pana la 8% din factura noastra electrica. Pur si simplu nu merita, asa ca este mai bine sa le deconectati pe toate.

Folosirea sclipiciului

 

Se pare ca sclipiciul nu este atat de stralucitor pentru mediu, deoarece este format din mici bucati mici de plastic si, asa cum stim, plasticul este un fel de mare problema pentru natura.

Alternativa este sa folositi sclipici biodegradabili, care devin foarte usor de gasit – puteti folosi chiar si tipul comestibil conceput pentru cofetarii! Pare la fel de stralucitor ca si genul original

Barbiritul cu aparate de unica folosinta

 

Cu o multime de deseuri de plastic, rasul cu aparatul de unica folosinta este cu siguranta cea mai proasta optiune pentru indepartarea parului nedorit. Piesele lor din plastic nu pot fi reciclate, iar productia lor necesita multa apa. Vorbind despre apa, actul de barbierit in sine nu este o practica buna de mediu, deoarece poate dura pana la un galon de fiecare data cand te barbieristi.

Exista, de asemenea, aparatul de ras, care de obicei nu este produs de aceeasi industrie. Deci, transportul sau poate lasa o amprenta de carbon.

Daca credeti ca aparatele de ras electrice sunt proaste pentru mediu, deoarece folosesc electricitate, impactul lor este de fapt mai mic decat actul de barbierit cu apa calda. Asadar, daca vrei o alternativa mai buna de barbierit, mergi pe “calea” electrica!

 

marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.