Nick Denton
Controversat jurnalist si antreprenor britanic de 46 de ani, stabilit in New York, Denton are o avere estimata la 140 milioane de lire sterline, o buna parte din ea si-a facut-o din afacerile online, avand mai multe site-uri si bloguri de succes sub umbrela trustului Gawker Media..
Lifehacker.com este un blog despre bricolaj si treburi casnice in general, citit de cei care vor sa invete cum sa repare totul de unii singuri.
Blogul genereaza 4 821 de dolari pe zi, banii vin din bannere publicitare, blogul fiind estimat la o valoare toata de 3,52 milioane de dolari.
Darren Rowse
Australianul Darren Rowse, de 40 de ani, este inteligenta cenusie din spatele blogului Problogger.net, estimat la 1,28 milioane de dolari, care ii genereaza zilnic 1 751 de dolari.
Fondat in 2004, Problogger isi propune sa ofere ponturi si informatii bloggerilor aflati la inceput de drum care sunt in cautarea celor mai bune solutii pentru monetizarea propriilor bloguri.
Collis Taeed
Cu al sau blog despre tehnologie, Tutsplus.com, australianul Collis Taeed incaseaza zilnic 5 068 dolari insa, spre deosebire de cei prezentati mai sus care castiga din vanzarea de reclama pe blogurile lor, Colis isi monetizeaza blogul taxandu-si direct utilizatorii prin intermediul unei arii de membership cu plata.
Blogul lui Taeed este estimat la 3,7 milioane de dolari.
Michael Arrington
Este un american de 42 de ani, din California, care si-a fondat blogul in jurul pasiunii pentru tehnologia din Silicon Valley.
Techcrunch.com a fost fondat in 2005 si ii genera lui Michael Arrington incasari zilnice de 14 816 de dolari. Incasarile proveneau din vanzarea de spatiu de reclama (bannere) pe blogul sau.
Asta pana in 2010, cand, Techcrunch.com a fost cumparat de compania AOL pentru suma de 25 de milioane de dolari iar Arringotn a devenit partener al AOL.
Cristian Miclea
Proprietarul si autorul blogului Freshome.com, este un tanar de 26 de ani din Timisoara, care a renuntat la facultate pentru a-si descoperi o noua cariera, aceea de blogger.
Blogul este in engleza, are aproape 4 milioane de vizitatori lunar si este monetizat prin vanzarea de reclame in regim PPC dar si sub forma de advertoriale (o forma de reclama mascata, sanctionata in audiovizual dar permisa in online). Un advertorial pe blogul lui Cristian costa intre 200 si 3 000 de dolari.
A avut o oferta de 2 milioane de dolari din partea unei companii americane interesata de blogul sau, insa Cristian a declinat-o elegant, refuzand sa-si vanda creatia, cel putin deocamdata.
Castigurile generate de blog sau ii permit sa duca o viata la care cei mai multi dintre romani doar viseaza.
Eh, așa da viață. 😀
Credeam că te-ai apucat din nou de treabă, apoi am observat când ai scris articolul ăsta! :))