0

3 sfaturi pentru a obtine cele mai ieftine bilete de avion

Indiferent ca avem de efectuat un business trip, sau pur si simplu dorim sa plecam impreuna cu familia in vacanta, de cele mai multe ori se pune problema achizitionarii unor bilete de avion. Cu toate astea, preturile sunt extrem de piperate, drept pentru care nu multi isi permit sa achite jumatate din costul intregii calatorii numai pe transport. Multi sunt cei care vaneaza bilete de avion ieftine, si mare parte dintre acestia reusesc sa le si obtina!

Despre achizitionarea unor bilete de avion la preturi derizorii se spune ca ar fi jumatate noroc si jumatate stiinta. Din pacate, cu prima problema nu va putem ajuta. Nu avem cum sa va influentam in nici un fel. In ceea ce priveste partea legata de “stiinta” va putem oferi o serie de metode si de tactici care sa va ajute sa obtineti preturi cat mai bune la biletele de avion dorite. Exista foarte multi factori care influenteaza pretul unui bilet de avion, insa cei mai importanti sunt de departe destinatia si perioada in care doriti sa plecati. In functie de acestea puteti obtine preturi mai accesibile sau mai putin accesibile in ceea ce priveste transportul dvs.

In primul rand recomandam sa analizati foarte atent fiecare oferta. Luati-le la rand, comparati-le, si sa nu cumva sa achizitionati primul bilet de avion pe care il gasiti. De cele mai multe ori se intampla ca preturile sa varieze de la zi la zi, si uneori chiar si de la ora la ora. In functie de numarul rezervarilor, compania aeriana emite update-uri in acest sens. Incercati sa stabiliti un pret mediu pe care ar trebui sa il achitati pentru calatoria dvs. si fiti organizat in cautari. Este foarte important sa incepeti intai cu compania nationala si sa continuati cu companiile disponibile in statul in care va deplasati. De exemplu, in cazul in care doriti sa vizitati Turcia, recomandat ar fi sa verificati preturile celor de la Turkish Airlines. Evident, vor avea bilete de avion mult mai ieftine decat Alitalia sau Air France.

In al doilea rand, sfatul nostru este sa va faceti rezervarile online. In majoritatea cazurilor, niste bilete de avion achizitionate in urma unei rezervari online ajung sa fie cu cel putin 10% mai ieftine decat unele achizitionate in mod normal. Desi unele companii vor percepe insa, o taxa de rezervare, aceasta va fi dedusa ulterior din pretul total al biletului.

In cele din urma incercati, pe cat posibil, sa evitati perioadele aglomerate. Intrucat de sarbatori precum Craciun, Paste sau chiar Anul Nou, cererea de bilete de avion pentru diverse locatii este enorm de mare, companiile aeriene nu prezinta absolut nici un interes in a reduce biletele de avion. De asemenea, nu uitati sa verificati si sarbatorile locale din statul pe care il vizitati. In anumite cazuri (cum este perioada Thanksgiving in Statele Unite) pentru un bilet de avion se poate percepe o suma incredibila.

In final va recomandam sa va inarmati cu foarte multa rabdare. Stati, analizati piata, si aveti grija sa nu va regretati decizia in momentul in care o luati. Tineti minte totusi sa va luati si o marja de eroare in acest sens, pentru a evita situatiile neplacute gen “Trebuie sa plec dar nu am cu ce”.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.