1

Ursitoare – Un trend?

Recent am fost la un botez special pot spune. Totul a fost obisnuit ca la orice botez pana a inceput spectacolul cu ursitoare.
Ce sunt ursitoarele? Ursitoarele sunt zane care vin in noptile fara sot pentru a-i decide soarta nou-nascutului. In Transilvania se spune ca, pentru a fi binevoitoare, ursitoarele trebuie sa gaseasca in camera copilului sare, paine si un caier cu lana. Se spune ca ursitoarele se intalnesc odata pe an si, de bucurie ca s-au vazut, danseaza o hora. Ursitoarele poarta rochii lungi, albe si intretesute cu fluturi si cu fire de aur. Iata ca v-am spus in mare “legenda ursitoarelor”.
La spectacolul care s-a tinut la acel botez a fost cu totul diferit de ceea ce spune legenda pe scena au intrat mai multe ursitoare imbracate in rochii minunate pentru a ursi copilului intelepciune, noroc si belsug dar cea mai frumoasa dintre ele a fost ingerasul o tipa costumata in inger care ii intampina pe invitati si ii conducea la locurile rezervate pentru ei ce sa spun a fost ca intr-un basm.
Am fost impresionat de ceea ce am vazut si sunt sigur ca atunci cand o sa am copil si o sa ii fac botezul o sa chem ursitoarele.

MucRoz

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.