0

Unde-i cald si bine sunt centrale termice

Ai fost vreodata intr-o casa fara caldura? Mie mi s-a intamplat de cateva ori. Persoana respectiva ori nu avea incalzire deloc, ori avea o centrala nu prea performanta, care se defecta foarte des. Intr-o astfel de casa parca ai vrea sa iei peretii si sa te invelesti cu ei si tablourile sa iti fie perne. Daca tot e frig ia si tavanul! Bate in usa la vecini sa dea caldura mai tare.  Sau poti apela, de exemplu, la centrale termice care sunt cele mai indicate pentru a scapa de turturii de la nas.

Centrala termica a aparut ca un bun necesar a economisirii de energie si bani. De aceea, este indicat sa studiem oferta inainte de a o achizitiona, mai ales avand in vedere durata de viata a acestui produs.

Inca de la bun inceput trebuie sa ne gandim bine si sa acordam importanta cuvenita modului de amplasare si felului in care aceasta se va alatura celorlalte obiecte electrocasnice pe care le avem, sau pe care avem in plan sa le cumparam . Apoi trebuie sa fim foarte atenti de la ce firma il laum  si ce garantie ne ofera pentru produs, pentru a nu avea surprize in cazul in care nu functioneaza deloc bine, sau in cazul in care aceasta nu da randamentul propriu-zis.

In ultimul timp au aparut si modelele mult mai performante, cu capacitate de autodiagnoza, care ne pot indica cand ceva este defect in momentul producerii acesteia. In acest fel orice stricaciune poate fi gasita din timp, ceea ce reduce destul de mult costurile  unei eventuale reparatii la nivelul intregii instalatii.

Nu te baza ca iti vine caldura de la vecinul din dreapta sau stanga, ca la tine tot e frig. Si cum sa te incalzesti ? Ca in casa e asa de frig ca zilnic visezi la vacante in statiuni exotice. Nici resou nu folosesti ca esti econom? Stai in friguri atunci! Sau du-te in vizita des! Ai vazut ca la rudele tale care au centrale, acestea sunt adevarate pompe caldura . Dar pentru tine visele sunt calde, asta atunci cand reusesti sa adormi. Cand vor veni prietenii in vizita te vor intreba de cand te-ai mutat in iglu.
Dar eu stiu de ce este asa de frig la tine in casa! Da, da! Si o sa iti spun, chiar cu posibilitatea ca tu sa te superi pe mine. Da, pentru ca adevarurile trebuie spuse fara ocolisuri. Stii de ce e asa frig la tine acasa? Pentru ca minti de-gheata apele!

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.