0

Sporturi ciudate

1. Călcatul rufelor

Chiar dacă aveţi antrenament, doamnelor şi domnişoarelor, mai gândiţi-vă înainte de a vă anunţa participarea. Câşrigător este cel care calcă cel mai bine în cele mai imposibile/ciudate/neobişnuite circumstanţe: în timp ce face alpinism, în timpul unei sărituri cu paraşuta, sub apă, iar exemplele pot continua.

2. Datul “la gioale”

Cine cedează primul, pierde.

3. Ţinerea dihorilor în pantaloni

Regulamentul este extrem de simplu: să ţii doi dihori în pantaloni cât mai mult timp. Dacă crezi că poţi face acest lucru mai mult de cinci ore, poţi concura cu succes pentru titlul de campion mondial.

4. Quidditch

Un sport relativ nou, creat în 2005, bazat pe sportul ficţional cu acelaşi nume din seria Harry Potter.

5. Kite Tubing

Sportul numit tubing poate fi practicat pe apă, pe zăpadă, pe suprafeţe special amenajate sau în aer.

Denumit kite tubing, “datul cu zmeul” este extrem de periculos, anual înregistrându-se numeroase decese şi foarte multe răniri.

6. Monociclism montan

Dacă vi se pare că ciclismul montan este floare la ureche, vă învităm să-l practicaţi doar pe o roată!

7. Pesapallo

Cunoscut şi sub numele de baseball finlandez, este de fapt chiar baseballul american botezat mai fancy. A, şi mai este o deosebire: mingea este ovală pe verticală, nu pe orizontală!

8. Creşterea mustaţei

Chiar dacă creşterea unei mustăţi nu pare a fi chiar un sport, adepţii şi participanţii susţin că dificultăţile întâmpinate în decursul creşterii unei bărbi care să candideze cu succes la un premiu sunt comparabile cu cele din sport.

9. Duelul tuburilor de carton

Deşi pare improbabil, acesta este chiar un sport şi există chiar şi o federaţie internaţională, Cardboard Tube Fighting League.

Scopul jocului este de a deteriora “armura” oponentului fără ca a ta să aibă de suferit. Inutil să mai spunem că armurile sunt confecţionate din… carton, iar armele sunt tuburi din acelaşi material.

10. Bo-taoshi

Numele poate fi tradus aproximativ din japoneză ca “dărâmarea prăjinii”. Cele două echipe de câte 150 de persoane fac tot posibilul pentru a pune la pământ projina adversarilor.

11. Ga-ga ball

Practicat în Israel, ga-ga ball este similar dodgeball-ului, siferenţa fiind că jucătorii pot fi loviţi numai sub genunchi.

Regula dodgeball-ului este simplă: jucătorii se află într-un cerc iar cel care are mingea încearcă să scoată ceilalţi jucători afară din cerc lovindu-i cu mingea.

12. Alergarea după caşcaval

Devenită deja clasică, alergarea după roata de caşcaval are loc anual la Gloucester, Marea Britanie.

13. Polo pe zăpadă

Variantă nordică a polo-ului pe iarbă, el a fost inventat şi practicat iniţial în Elveţia, dar a început să se răspândească şi în alte ţări.

14. Roller Derby

Este un sport practicat aproape numai de femei. Scopul patinatoarelor este să înconjoare componentele echipei adverse.

15. Snorkelingul prin mocirlă

Cursa se desfăşoară în orice apă tulbure, plină de noroi, iar competitorii nu au voie să se ajute de mâini, folosind doar înotătoarele pentru a avansa.

16. Săritura în apă pe burtă (Bellyflopping)

Deşi toată lumea se fereşte de o astfel de săritură, pe care o consideră nereuşită, există suficient de multe persoane care vor să atingă perfecţiunea şi să concureze pentru titlul de cea mai”frumoasă” aterizare pe burtă în apă.

17. Luptele de cămile

Chiar dacă este foarte criticat de organizaţiile pentru protecţia animalelor, acest sport se practică pe scară largă în ţări precum Turcia.

18. Căratul nevestei

Obiectivul acestui sport este terminarea în cel mai scurt timp a unei curse cu obstacole având în spate nevasta (prietena, etc.).

19. Bossaball

Inventat în Spania, acest joc este de fapt volei jucat pe o trambulină.

20. Skanderberg cu degetele de la picioare

Nu mai are rost nici o descriere :))

21. Om contra cal

După cum arată şi numele, în această competiţie anuală din Ţara Galilor se confruntă, în cadrul unei curse cu obstacole, oameni şi cai.

22. Octopush

Este echivalentul subacvatic al hocheiului, în loc de crose fiind folosite un fel de lame.

23. Kaninhop

Cunoscut şi sub numele “Săritura iepurelui”, acest joc suedez este echivalentul Curselor de sărituri ecvestre practicate insă de… iepuri.

24. Buzkashi

Acest joc, care se practică în numeroase regiuni din Asia, are drept scop ducerea, de către participanţi a unei carcase decapitate de oaie la linia de ţintă a advesarilor. După cum se vede şi din imagine, echipele sunt formate din călăreţi.

25. Boxul şah

Timp de 11 runde, participanţii alternează între şah şi box. Victoria poate fi obţinută prin şah mat, knockout sau prin decizia arbitrilor.

marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.