5

Sapte tineri miliardari care au avut idei geniale

 

1. Yusaku Maezawa: de la star rock, la om de afaceri de succes

Maezawa
Fost membru al unei trupe rock, Yusaku Maezawa a început să vândă CD-uri și tricouri ale formației online, la începutul anilor ’90. A înființat apoi o companie numită Start Today, în paralel cu un site de e-comerț numit Zozotown. Pagina este construită asemenea unui mall, cu magazine online diferite pentru fiecare tip de modă, plus alte tipuri de produse care sunt vândute în regim de consignație.

De la înființarea în 2005 și până acum, Zozotown și-a dublat valoarea în fiecare an, iar în prezent are peste 3 milioane de abonați. La doar 35 de ani, Maezawa este miliardar și compania sa continuă să se dezvolte, în ciuda crizei economice, resimțită peste tot în lume.

2. Mark Zuckerberg: tocilarul de 26 de ani care a creat un imperiu

Mark Zuckerberg

Se prea poate să fi auzit de Facebook, site-ul creat de fostul student la Harvard. Deși există anumite controverse în privința celui care a venit cu ideea rețelei de socializare, nu este niciun dubiu că munca și inteligența lui Zuckerberg au adus Facebook-ul la viață și l-au transformat în cel mai popular site de profil din ziua de azi.

Până acum, Zuckerberg a câștigat peste 13,8 miliarde de dolari și spre lauda lui, a facut deja donații de sute de mii de dolari. De altfel, el a anunțat că-și va dona jumatate din avere.

3. Yoshikazu Tanaka: la 34 de ani, vrea să conducă lumea virtuală

Tanaka

Pazea, Zuckerberg… Yoshikazu Tanaka vine tare din urmă! Fondatorul celei mai mari rețele sociale din Japonia, Gree, care deja valorează peste 2 miliarde de dolari, Tanaka deja țintește spre extinderea globala și în curând își va deschide o sucursală în California. Numele “Gree” este o prescurtare pentru expresia “Șase grade de separare“.

4. Dustin Moskovitz: tânărul de 26 de ani care a avut cel mai tare coleg de cameră din toate timpurile

Moskovitz

Cu doar opt zile mai tânar decât co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz a fost colegul de cameră al acestuia la Harvard și al treilea angajat al site-ului. A ajuns astfel să aibă o avere de 2,7 miliarde de dolari, iar în 2008 a părăsit Facebook, pentru a-și înființa propria companie, Asana.

5. Oleg Bakmatyuk: miliarde din afaceri cu ouă

Oleg

Are 35 de ani, vine din vestul Ucrainei și este acționarul principal al Avangard, cel mai mare producător și exportator de ouă de găină al țării. Bakmatyuk a lucrat inițial în industria gazului și a petrolului, dar a trecut la ouă și produse din ouă, convins că domeniul va fi extrem de profitabil, având în vedere foametea care va lovi în curând omenirea.

6. Sergey Brin: nu-l știți după nume, dar foarte probabil i-ați folosit site-ul astăzi

Brin

Informaticianul ruso-american în vârstă de 38 de ani este co-fondatorul Google, cea mai mare companie de internet din lume. În 2011, averea sa personală era estimată la amețitoarea cifră de 19,8 miliarde de dolari.

7. Xiaofeng Peng: cum să faci bani din soare

Peng

În vârstă de 36 de ani, Xiaofeng Peng este președintele companiei LDK Solar, pe care a fondat-o în iulie 2005, iar acum valorează 1,8 miliarde. Averea lui Peng este de “doar” 1,5 miliarde de dolari, iar toți banii au venit din energie solară.

MucRoz

5 Comments

  1. super tare uite ca nu ii stiam,dar Mark Zuckerberg e cel mai bun,si nu o sa pcie asa usor una cu doua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.