4

Ramai cu bine maestre!

 

Românii îsi pierd valorile Adrian Păunescu, Jean Constatin, Nicu Constantin și acum pe Johnny Răducanu. Maestrul s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani.

Pe numele său real Răducanu Crețu, s-a remarcat ca un talentat interpret de jazz la contrabas, încă de la 19 ani. A făcut studii muzicale la Iași și Cluj, apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București (clasa contrabas, 1953-1956).

Îndrumător activ al tinerei generații, Johnny Răducanu este considerat un veteran al muzicii românești de jazz.

Conform contului de Facebook TNB, Johhny Răducanu a murit. Ion Caramitru a confirmat informația.

Johnny Răducanu avea o pensie de doar 429 de lei cu care încerca să se descurce, aici se dovedește cât de mult ne apreciem valorile.

Am extras un fragment din interviul pentru revista Esquire:

Despre aventuri: ” În Suedia m-am culcat pe rând cu bunica, cu mama și cu fata de 14 ani care dormea cu poza mea sub pernă. Strigau suedezele după mine „You’re a fucking man!”. Nu mai era nimeni de culoarea mea pe-acolo””

Despre copii: “N-am vrut să intru în programul național de multiplicare a rasei.”

Despre Ion Iliescu: “Iliescu mi-a dat o decorație și m-a făcut cavaler. L-am întrebat la ureche în timpul ceremoniei la ce e bun ordinul ăla. „Păi, când o să mori, o să se tragă trei salve de tun.” „Mă cac pe ele de salve!”, i-am răspuns.”

Johnny Răducanu – Ragtime-uri pentru Bernea.

MucRoz

4 Comments

  1. Nu e deloc greu de inteles. Si-au trait viata. Eu cand aud ca a murit un tanar atunci nu inteleg. Odihneasca-se in pace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.