Acest curent din în ce se răspândește mai mult.
Beatboxingul este o formă de percuție vocală care în primul rând implică arta de a imita sunete ca bătaile tobelor, ritm, și sunete muzicale, folosind gura, buzele, limba, vocea și altele. Mai implică și cântatul, imitația vocală a turntablismului (mixări de DJ), a trompetei, a coardelor, și a altor instrumente muzicale. Beatboxingul este conectat cu cultura hip hop, fiind numit al 5-lea element în cadrul acestui gen muzical, deși nu este limitat doar la hip-hop.
Imitarea vocală sunetelor de percuție a existat de o lungă perioadă de timp. O tradiție a fost inventată în India înainte cu mii de ani, tehnica numită „Bol” ce se folosea la anumite ceremonii. Chinezii au conceput „Kouji”, prin care erau reprezentate artele.[3]Acestea nu au legătură cu muzica Hip hop, și nu au o conexiune directă cu Hip Hop-ul modern din Est. Într-o tradiție africană interpretul își folosește corpul (bătând din palme, tropăind) pentru a produce sunete muzicale într-un ritm constant. Ei făceau sunete folosindu-și gurile inspirând și expirând aerul zgomotos, care se folosește și în beatboxingul de astăzi.
Origini din Hip hop
Beatboxingul în hip hop apare din anii ’80. Inițiatorii acestui gen de muzică sunt Doug E. Fresh, Buffy, Biz Markie de la formația Fat Boys și Wise. Doug E. Fresh s-a proclamat ca fiind primul „beatboxer uman”, Buffy ajutându-l la albumul The Art & Wise pentru a-i atrage și pe alții în acest fenomen. Mai târziu, Rahzel și Kenny Muhammad au promovat acest gen.[3] Termenul „beatboxing” este derivat de la prima generație de boxe, cunoscute ca beatboxes.
Da, interesant articolu' asta.. chiar m-am uitat la tot videoclipu' 🙂
My recent post UDMR vrea facultate in limba maghiara..
Pe francezu ala gras il stiu de mult, a facut o reclama la vodafone din cate stiu eu 😕