0

Patru semne ce indica: ai nevoie de noi anvelope

Stii cum sa iei in considerare semnalele pe care masina ta ti le transmite atunci cand durata de utilizare a anvelopelor se apropie de final? La fel cum o pereche de incaltaminte se uzeaza la fiecare purtare, la fel se intampla si cu aceste cauciucuri auto – ele imbatranesc, se uzeaza. Iar pentru ca cedarea unei anvelope, in timp ce conduci, poate fi catastrofala, facand ca masina ta sa iasa de pe drum, sa pierzi controlul sau sa te lase in mijlocul pustietatii, trebuie sa stii cand acestea sunt intr-o stare proasta si sa poti cumpara altele noi, inainte de a fi prea tarziu. Sunt astfel cateva lucruri pe care le poti face tu, de care poti sa tii tu cont, fara a fi nevoie sa te deplasezi la un service de specialitate. Gaseste in Arad anvelope potrivite masinii tale, in oferta Selgros!

Sa privim asadar aceste 4 lucruri de care putem sa tinem cont, ca si posesori de autoturism (ordinea nu e prioritara):

– Banda de rulare a anvelopelor nu trebuia sa scada sub 1,6 mm, in adancime. Daca e sezonul umed sau rece, ar fi indicat sa ai chiar dublu. Poti masura cu usurinta santurile de pe aceste cauciuri pentru a-ti da seama cum stai.

– Indicatorul nou – benzile de uzura: aceste elemente, construite chiar in anvelope, sunt invizibile (sau abia vizibile) cand cauciucurile sunt noi. Ele apar insa treptat, in timp de cauciucul se uzeaza – sunt perpendiculare pe directia de mers. Daca apar pe toate rotile e vreme pentru o vizita la mecanic!

– Crapaturile pe lateral: nu toate problemele unei anvelope se vor vedea pe partea de rulare; ele pot aparea si pe margini. Aceste crapaturi sau taieturi (ori urme) vor fi usor de observat si vor indica starea acestora (uneori, identificandu-le, veti putea preveni o explozie de cauciuc). E mai bine sa previi accidentele decat sa le repari.

– Umflaturi si basici pe anvelope – uneori, suprafata exterioara a anvelopei incepe sa slabeasca. Rezultatul poate fi o protuberanta, o umflatura, ce sa se extinda spre restul suprafetei. Si acestea pot sa duca la o explozie brusca.

 

E bine asadar sa tii cont de aceste semne pe care chiar cauciucurile masinii tale ti le dau. Cumparand apoi produsele potrivite, investesti nu doar in functionarea in bune conditii a masinii tale ci si in siguranta ta si a familiei tale. Alege de aici anvelope potrivite autoturismului detinut !

 

Selgros Arad

Produse alimentare si nealimentare

Calea Radnei Nr. 294 Arad, 310 318 , RO

Tel: 0257 308 000

Fax: 0257 308 199

Program de lucru:

Luni – Sâmbătă 07:00-22:00,

Duminică 08:00-22:00

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.