1

O zi din viata unui scriitor…

M-am trezit iar la viaþa. In mijlocul toamnei a venit o suflare de vara. Simt cum vantul, caldut de data asta, ma poarta departe. Plutesc cu norii si ma intorc pe pamant cu razele soarelui. Nu aud pasari ciripind caci plecate sunt deja, doar cainii maidanezi colinda strazile aidoma unor oameni imbracati la costum ce fug intre doua slujbe. Deschid geamul si las sa intre si in casa dogoarea poate ultimei zile calduroase din octombrie. As vrea sa continui povestea pe care am inceput sa o redactez in urma cu ceva timp, dar nu am bani pentru reparatii laptop. Asa ca va mai sta un timp asa pana cand ma voi hotari sa parasesc confortul casei si sa ma duc la service laptop pentru a il repara. Trebuie sa il duc la curatare laptop Bucuresti, caci de acolo l-am luat, insa natura job-ului meu nu imi permite sa fac astfel de deplasari. Acest bici al neputintei ma loveste pe spate, ranile ma ustura.
Violenta cu care trece timpul e de necombatut. Acesta este mai iute ca o motocicleta cu acceleratia blocata. Nu imi pot mentine mintea limpede, la cate probleme ma inconjoara. Daca scap de una altele zece ii iau locul. Parca sunt prins intre ciocan si nicovala. Insa eu nu sunt un fier ce trebuie indreptat. Nu. Sunt doar un fulg, am ajuns aici din intamplare. M-am eliberat din aripa unui porumbel calator si am cazut lin pana in fata bocancilor tai. Sa nu ma calci!
Dupa trei cafele simt ca inima o ia razna. Ca si acum nu ar pompa sange, ci pietre. Ochii sunt operati pe viu de puterea razelor solare. Corpul imi tremura. As vrea sa fie un vis, insa nu e. Este pura realitate ce strange de gat inocenta, sufocand-o fara sa mai apuce sa strige dupa ajutor. Iar minutele mor in sange…

MucRoz

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.