0

Nici vorbitul nu mai e ce era…

10689753_906393836078390_6233556322475119678_nDatorită evoluției societății în care trăim, nu mai este suficient să spunem direct ceea ce dorim. Trebuie să ne asigurăm că suntem clar înțeleși și să ne potrivim stilul discursului cu job-ul pe care îl avem sau situația în care ne aflăm. Poate pare simplu, însă nu strică să cunoaștem câteva tehnici de comunicare specifice împrejurărilor pentru a putea fi preciși în comunicare.

La ce comunicare mă refer aici? Desigur că nu la cea dintre doi prieteni, colegi sau cunoștințe de-ale familiei. Acolo lucrurile sunt mai simple. Eu mi-am propus să vorbesc aici despre comunicarea în cadrul unei companii și a acesteia cu exteriorul. Mă crezi sau nu, însă comunicarea are o importanță vitală pentru bunul mers al unei firme. Trebuie să știi cum să îi comunici șefului o anumită problemă, acesta să știe cum să reacționeze; de asemenea, și cu clienții trebuie menținut un anumit tip de comunicare. Altfel lucrurile pot începe foarte repede să nu mergă atât de bine pe cât și-ar dori fiecare.

E bine, totuși, că nu trebuie să cauți singur cea mai eficientă cale de comunicare pentru companie. Poți, mai simplu, să o înscrii la Training Comunicare și se vor ocupa de acest lucru oameni specializați tocmai pe oferirea de astfel de servicii. Comunicarea nu mai este la fel de simplă ca în trecut și are o importanță mult prea mare, deci nu poate fi lăsată la voia întâmplării.

Am trecut prin câteva situații în care aceste Cursuri mi-ar fi fost de ajutor și ar fi păstrat în toane bune comunicarea cu anumiți oameni de la locul de muncă. Însă nu este târziu nici de acum încolo să încep să cunosc astfel de tehnici pe care le consider elementare în ziua de azi. Toate aceste lucruri înseamnă că societatea a evoluat și știu că noi chiar putem ține pasul cu ea!

Să avem grijă ce comunicăm și, mai ales, cum o facem!

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.