0

Ne iubim masinile?

Ne iubim masinile? Cred ca asta este cea mai retorica intrebare pe care am auzit-o. Si daca o sa fie adresata unui barbat o sa se uite la tine ca la felul paispe.

Normal ca ne iubim masinile, doar in ele investim la fel de mult ca in neveste sau iubite, nu ? Si avem nevoie de garaje cu usi garaj foarte rezistente sa protejeze iubirile, nu ?

Bineinteles ca sa ai parte de toate astea, trebuie sa ai si o casa pe masura. Pentru ce sa ai nevoie de usi de garaj daca stai la bloc, de exemplu. 

Oare cand sau folosit prima data astfel de usi ? Cine a fost cel care le-a inventat?

Istoria lor este destul de veche.  Mai exact, in 1921 C.G. Johnson inventa acest tip de usa de garaj menit sa inlocuiasca usile vechi batante sau glisante si sa elimine minusurile si dezavantajele acestora. Cinci ani mai tarziu, in anul 1926, acelasi C.G. Johnson avea sa inventeze primul motor electric pentru usile sectionale.  Inainte de garaje oamenii isi adaposteau masinile in grajduri alaturi carute si trasuri. O solutie nu prea buna deoarece dupa o noapte de stat in grajd automobilul capata un miros nu tocmai acceptabil. Care a fost scaparea din acest infern ?

Solutia a venit odata cu afaceristii cu minti luminate din vremurile de atunci. Pentru 15$-20$ pe luna iti puteai tine masina intr-un garaj public care era incalzit, curatat si intretinut de proprietarul lui.

Verbul “a gara” e folosit prima oara in anul 1802 si insemna “a pune marfa la adapost” si, mai tarziu primeste si sensul de “a pune un vehicul la adapost”. Prima consemnare cunoscuta a cuvantului “garage” folosit cu sensul de astazi dateaza din 1901.

Bun ca tot am aflat si istoria garajului si usilor de garaj nu uita sa faci lunar o  inspectie vizuala a usii si diverse teste pentru motorul acesteia.

Tine-ti masina in siguranta!

 

 

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.