0

Maşina de cusut saci

Piaţa de echipamente pentru închiderea sacilor oferă numeroase soluţii, adaptate specificului diferitelor materiale şi industrii care le utilizează. Alegerea celei mai bune maşini de cusut saci este o decizie care trebuie să ţină cont de principalele caracteristici care le diferenţiază.

Maşina de cusut saci are o largă utilizare, în special de către producătorii agricoli, în fabrici sau depozite ce distribuie produse în vrac. Gama variată de produse ambalate în saci, atrage de la sine o diversitate în ceea ce priveşte materialul din care sunt fabricaţi aceştia.

Echipamentele pot coase, în general, diferite tipuri de saci, din punct de vedere al materialului din care sunt fabricaţi – material textil (bumbac), ţesături din polipropilenă, hârtie, iută, rafie, etc. Din punct de vedere al operativităţii, maşinilesunt mobile sau fixe, acestea din urmă putând fi integrate încadrul liniilor de ambalare, sporind astfel productivitatea procesului.

 

De asemenea, grosimea materialului este o caracteristică relevantă în procesul de alegere al echipamentului ideal. Este necesar aici să se aibă în vedere atât grosimea materialului brut cât şi grosimea rezultată din plierea sacului la închidere. În funcţie de natura produselor ambalate, închiderea se va face prin plierea singulară sau succesivă a gurii sacului, fapt ce va determina o grosime specifică. În general echipamentele profesionale suportă până la aproximativ 2 cm de grosime în formă pliată, în funcţie de grosimea materialului şi de numărul de cute realizate la închidere.

Tot specificul produselor va determina şi alegerea numărului de ace cu care maşina realizează închiderea sacilor, respectiv unul sau două ace, ce vor determina o cusătură simplă, sau dublă – pentru o închidere etanşă.

În funcţie de viteza de coasere, aparatele se diferenţiază în funcţie de numărul de paşi realizaţi pe minut, care se vor traduce practic printr-o anumită productivitate. Echipamentele performante ajung în medie la 700 de saci cusuţi într-o oră.

Maşinile de cusut saci profesionale vin cu un sistem integrat de ungere automată a parţilor mobile, ceea ce le face uşor de întreţinut. Mulţi dintre producători oferă, în fişa tehnică a produsului, indicaţii pentru realizarea reviziei tehnice a echipamentului, înlocuirea sau repararea oricărei piese, fiind prietenoase din punct de vedere al utilizării pe termen lung.

Ţineţi cont de aceste aspecte pentru a alege cea mai bună soluţie de închidere a sacilor. O alegere corectă vă poate salva timp şi costuri importante, poate creşte productivitatea şi poate uşura efortul de pus în manipulare.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.