0

Manichiura

dsc_05391-1280x720Se spune ca mainile ingrijite sunt cartea de vizita a oricarei femei. Iar noi femeile chiar ne straduim destul de mult pentru a avea o manichiura perfecta. Adevarul este ca inainte era destul de dificil sa iti pastrezi manichiura intacta cat mai mult timp. Curatatul unghiilor, taiatul pielitelor, pilirea si finisarea unghiilor era un procedeu destul de indelungat, la care se mai adauga si lacuirea acestora. In general, oricat de scump ar fi lacul de unghii achizitionat, dupa cateva zile, o saptamana, deja acesta incepe sa sara iar unghiile sa aiba acel efect inestetic.

Din fericire, exista saloane de infrumusetare in Bucuresti care ne scapa si de grija manichiurii. Iar variantele nu sunt putine. Putem opta pentru manichiura cu oja OPI, unghii cu gel sau cu oja semipermanenta, care vor avea un efect de mai mare durata decat oja folosita acasa de noi.

Care sunt insa avantajele si dezavantajele unei astfel de manichiuri? Primul si cel mai importanta aspect este clar cel al duratei. Unghiile cu oja normala vor tine maxim o sapatamana, insa cele false pot avea o durata destul de indelungata. In cazul in care nu doresti unghii false, nu este problema. Unghiile false sunt pentru persoanele care au probleme cu cresterea or. Pentru cele care au déjà unghiile crescute se poate aplica doar gel pentru a le intari.

Care este procedura? Unghiile cu gel presupun exact cum le spune si denumirea aplicarea unui gel pe unghia dumneavoastra si asezarea unghiei sub un aparat cu lumina UV pentru intarirea acestuia. Acestea sunt foarte asemanatoare cu unghiile normale astfel incat nu veti observa nici cea mai mica diferenta. Vor tine cateva saptamana bune si partea buna este ca nu trebuie sa le ferim de anumite activitati. Putem face toata treaba din gospodarie ca in orice zi normala fara ca acestea sa se strice. Se pot face de orice dimensiuni doriti, rotunde, ascutite sau patrate si aveti o gama larga si variata de modele penru care puteti opta pentru a le decora. De asemenea, daca una dintre unghii se va rupe, aceasta se poate reface foarte usor fara a se observa ca a fost reparata.

Exista si mici dezavantaje, primul fiind acela ca unghia dumneavoastra va fi putin afectata deoarece inainte de a fi aplicat gelul acesta trebuie pilita astfel incat gelul sa aiba aderenta. De asemenea, dispunerea excesiva la apa poate duce la desprinderea gelului, insa nu este ceva ce nu poate fi remediat. O data optat pentru acest tip de manichiura, va trebui intretinuta. O data la 3 saptamani, chiar o luna gelul va trebui schimbat deoarece unghiile vor creste iar aspectul va fi unul inestetic.

Ceea ce va putem spune cu siguranta este faptul ca odata ce veti vedea rezultatul va va fi imposibil sa renuntati la o astfel de manichiura. Si daca tot treceti pe la salon, stiti ca aici tratamentele corporale sunt in fisa de lucru. Asadar, un masaj relaxant la maini nu ar trebui sa va lipseasca din program.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.