0

Istorii scurte care au influentat lumea

1. Scrisoare catre revista Times, februarie 1915.

‘’Sire,

As vrea sa povestesc cite ceva despre activitatea si metodele de lucru al Sectiei Pasapoarte din cadrul Ministerului de Externe. Intr-o ancheta speciala, destinata pentru completarea pasapoartelor, am descris fata mea ca fiind ‘’desteapta’’ si bineinteles am sperat sa vad anume aceasta descriere la primirea pasaportului. Cu toate acestea, un functionar necunoscut a postat urmatoarea descriere: ‘’ovala’’.

Cu respect,

Basset Digby’’

2. Dupa ce John Lennon a afirmat postului de radio KLUE(Texas) ca formatia ‘’Beatles’’ este mai populara decat Iisus, au fost organizate arderi in masa ale discurilor formatiei. Pe 13 august 1966 acest manifest a fost transmis live. In ziua urmatoare, duminica, turnul KLUE a fost lovit de catre fulger. Aproape toata aparatura a  fost distrusa, iar directorul programelor de stiri a ajuns in spital.

3. O batrana din Rusia spune o poveste neobisnuita. Traia în orasul Groznîi, iar in 1995 orasul a fost bombardat. In casa vecina a cazut bomba, dar nu a explodat. Au mers sa vada ce este cu ea si au fost uimiti sa vada ca pe bomba scria: ‘’am ajutat cu ce am putut. Alexandru’’.

4. Cativa ani in urma in revista New York Times a fost publicat un articol  despre o balena care traia singura. Aceasta era urmarita inca din 1992. Ea nu a avut niciodata o pereche, si nu s-a alaturat nici unui grup de balene.

Problema era ca toate balenele normale canta cu frecventa intre 12 si 25 de Hz. Insa aceasta balena dintr-un motiv necunoscut canta cu frecventa de 52 de Hz. Si ea pur si simplu nu era auzita.

5. Un martor povesteste ca in timp ce Vladimir Nabokov preda o lectie de literatura rusa in Universitatea din Kornell, acesta a stins toata lumina si a inchis ferestrele.

–          Acesta, spuse Nabokov inchinzand o fereastra, acesta este Puskin.

–          Acesta, spuse cu tarie stingand o alta lampa, acesta este Gogol.

–          Iar acesta este Tolstoi, spuse eruditul, deschizand toate ferestrele si aprinzand toate lampile.

 

6.Cand in anii 70’ in Londra s-a deschis primul McDonald’s, mulți vizitatori au simtit un mare disconfort.

1.      Pe chifla nu era unt

2.      Nu erau furculite si linguri

7. Ronald Gerald Wayne este unul din cei trei fondatori ai Apple Computer. Wayne a creat primul logo al companiei si prima conducere pentru Apple. In 1976 Wayne a vandut 10 % din actiunile care îi apartineau cu doar 800 de dolari. Acum acestea ar fi costat 35 de miliarde de dolari. Acum Wayne este la pensie si spune ca nu regreta nimic.

8. Potrivit legendei Gabriel Garcia Marquez, pe cand lucra ca jurnalist, implinind 32 de ani s-a asezat pe scaun si a spus: ‘’gata, nici un fel de lucru nu voi mai face, nici dupa produse nu plec, pana nu scriu un roman’’. ‘’Dar cu noi ce faci?’’, l-au intrebat sotia si copilul. ‘’Cum doriti’’, le-a raspuns Gabriel. Asa a aparut romanul ‘’100 de ani de singuratate’’.

9. Cativa ani in urma Consiliul orasanesc al orasului Italian Montza a interzis proprietarilor pestilor de aur sa ii mai tina in acvariu cu pereti acoperiti. Explicatia Consiliului era ca pestii astfel ar putea fi separati de realitatea vietii din afara acvariului.

10. Anthony Smith avea problem serioase cu auzul. Insa într-o zi acesta a refuzat sa mai poarte aparatul sau auditiv , pentru ca ‘’supereroii nu poarta aparate auditive’’, explica Smith. Mama acestuia a scris o scrisoare catre Marvel Comics care produce benzi desenate despre Omul-paianjen, Capitanul America, Oamenii-X. Drept rezultat a fost produsa o serie cu benzi desenate despre Hawkeye, care a pierdut 80 % din auz si poarta aparat auditiv.

MucRoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.