2

Inca un motiv sa te apuci de fotografie

Am scris eu acum ceva zile ca vreau sa ma apuc de fotografie. Sincer chiar imi doresc treaba asta.

Si ma gadeam atunci ca un Canon 60d este chiar foarte bun pentru inceput, dar cineva mi-a recomandat o camera foto mai buna. Care? Un Nikon D800. Ce ziceti? Are dreptate?

Din ce am vazut eu este cel mai asteptat DSLR full frame.

Nikon D800 dispune de un senzor CMOS de 36 de megapixeli (da ai citit bine. chiar 36) si va fi disponibil in Romania dupa 22 martie la un pret destul de maricel. Trebuie sa imi pun bani deoparte ( vreo cativa ani la rand). Avnd in vedere pretul destul de mare din cate stiu sau efectuat deja precomenzi.

Gandeste-te ca datorita senzorului de 36 de megapixeli produc imagini de 7.360 x 4.912 pixeli (36.152.230 numarul total de pixeli), adica fisiere .JPG ce depasesc 15 MB marime.

Pentru cei care reazalizeaza videoclipuri acesta dispune de filmare Full HD 1024p la 30, 25 si 24 fps format H.264/MPEG-4 AVC (si chiar 60p la 1280 x 720px).

Se pare ca odata cu lansarea lui Nikon D800, compania japoneza pare sa fie mai orientata ca oricand catre piata video si videograferi, atacand serios pozitia liderului  Canon in ceea ce priveste filmarea cu un sistem DSLR iar bateria o sa va tina pentru 850 de cadre sau 60 de minute de filmare.

Materialul din care este confectionat este magneziul avand o greutate de doar 900 de grame. Este foarte rezistent la intemperii si la praf. E bine ca in caz de faci poze in desert nu ti se strica 🙂

Tu ti-ai cumpara o astfel de bijuterie?

MucRoz

2 Comments

  1. Si eu sunt pasionat de fotografie doar ca cum ai spus,este un hobby costisitor iar 36 de megapixeli cred ca sunt potriviti doar pentru oameni care vor sa faca benere si afise in rest eu ma descurc bine cu 10-15 megapixeli.Mi-as cumparat o astfel de bijuterie doar de dagul ei doar ca…notengo dinero:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.